Tiedotteet

Apua tarvitaan edelleen: Etiopiassa 10 miljoonaa ihmistä ruoka-avun tarpeessa

Suomen Lähetysseura on tukenut kuivuuden uhreja Arsin maakunnassa keskisessä Etiopiassa tähän mennessä 100 000 eurolla. Apua tarvitaan edelleen.

Etiopian valtion ja kansalaisjärjestöjen elokuussa ilmestyneen raportin mukaan noin 10 miljoonnaa etiopialaista on yhä ruoka-avun tarpeessa. Suomen Lähetysseura on tukenut kuivuuden uhreja Arsin maakunnassa keskisessä Etiopiassa tähän mennessä 100 000 eurolla. Apua tarvitaan edelleen.

"Sateita on nyt tällä alueella saatu ja karjalle on ruohoa syötäväksi", Mekane Yesus -kirkon hätäaputyön koordinaattori Gelgelo Sado kertoo.

"Viljan ja palkokasvien siemenet on jaettu ja kylvetty maahan. Uusi sato kypsyy kuitenkin vasta marras-joulukuussa, joten siihen saakka tarvitaan edelleen ruoka-apua, samoin kuin lisäravinteita imettäville ja raskaana oleville äideille."

YK:n ruokajärjestö FAOn mukaan kuivuus on pahin uhka Afrikan ruokaturvalle. Viime aikojen ankarat kuivuudet ovat ajaneet kymmenet miljoonat afrikkalaiset ruoka-avun varaan. Myös uusi kylvökausi on monin paikoin vaakalaudalla ja riippuvuus ruoka-avusta uhkaa jatkua ensi vuoteen, ellei viljelijöille kyetä toimittamaan siemeniä, lannoitteita ja muita tarvikkeita ennen lokakuuta.

Katastrofi ei odota. Apuasi tarvitaan!

Lahjoita katastrofirahastoomme osoitteessa www.suomenlahetysseura.fi/katastrofikerays tai

  • tilille IBAN: FI60 8179 9710 0312 86, BIC: DABAFIHH, viesti AUTA
  • soita katastrofikeräyspuhelimeen 0600-11320 (Puhelun hinta 20,28 e + pvm.)
  • lähetä tekstiviesti AUTA5 (5 e) tai AUTA10 (10 e) numeroon 16155.

Kampanjat Suomen Lähetysseura

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.