Tiedotteet

Ankara talvi uhkaa kahdeksaa miljoonaa syyrialaislasta

UNICEF toimittaa talvivarusteita 2,6 miljoonalle vaikeimmassa tilanteessa olevalle lapselle.
Talven tulo koettelee yli kahdeksaa miljoonaa syyrialaislasta, jotka asuvat Syyriassa ja pakolaisina lähialueella.

Lämpötilat saattavat pudota seudun vuoristoisilla alueilla jopa 13 pakkasasteeseen joulukuun ja tammikuun kylmimpinä päivinä. Odotettavissa on myös myrskyjä ja kovaa lumisadetta. Sään huonontumisella voi olla vakavat seuraukset, sillä monien perheiden elämä on jo ennestään selviytymiskamppailua.

"Kuluvat kuukaudet ovat erityisen julmia lapsille", sanoo UNICEFin Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan aluetoimiston johtaja Peter Salama.

"Lapsilla on korkeampi riski saada hengitystieinfektioita kylmän sään takia. He ovat myös vaarassa, kun perheet polttavat muovia ja muita myrkyllisiä materiaaleja suojissaan pysyäkseen lämpiminä."

Yli kolme miljoonaa lasta on joutunut jättämään kotinsa Syyrian sisällä. Naapurimaissa Turkissa, Libanonissa, Jordaniassa, Irakissa ja Egyptissä elää yli 2,2 miljoonaa lasta pakolaisina.

Konfliktin pitkityttyä monien perheiden rahat ovat lopussa, eivätkä he pysty hankkimaan edes välttämättömyyksiä, kuten lämpimiä vaatteita.

UNICEF hankkii parhaillaan talvivarusteita miljoonalle lapselle Syyrian sisällä. Apuun kuuluu paikallisesti tuotettuja vaatepaketteja, huopia ja lämmittimiä kouluihin. Lisäksi perheet saavat maksukuponkeja, joilla he voivat itse ostaa tarvikkeita talven varalle.

Yhteensä UNICEF toimittaa avustuspaketteja 2,6 miljoonalle lapselle Syyriassa ja lähialueilla. Paketit kohdistetaan lapsille, joiden tilanne on kaikkein vaikein.

Myös Turkissa, Libanonissa, Irakissa ja Jordaniassa UNICEFin auttaa pakolaisperheitä toimittamalla maksukuponkeja ja käteisavustusta talvitarvikkeiden hankkimiseksi.

Lisäksi UNICEF jatkaa terveys-, koulutus-, vesi- ja sanitaatio- sekä suojeluohjelmiensa toteuttamista Syyriassa ja lähialueella. Ohjelmat tavoittavat miljoonia lapsia.

UNICEF pyytää 1,1 miljardia dollaria (noin miljardi euroa) Syyriassa ja lähialueilla tehtävään työhön vuodelle 2016.

Auta Syyrian lapsia: https://www.unicef.fi/tue-tyotamme/tee-kertalahjoitus/

Kampanjat Suomen UNICEF

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.