Tiedotteet

Amnestyn ja SASKin vetoomuskampanja ay-oikeuksien puolesta käynnistyi

Ay-oikeudet ovat ihmisoikeuksia, muistuttavat Amnesty Internationalin Suomen osasto ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus.
Amnesty Internationalin Suomen osasto ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK aloittivat maanantaina vetoomuskampanjan, jossa muistutetaan, että ay-oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

Vetoomuksen voi allekirjoittaa osoitteessa www.ay-oikeudet.fi.

Ay-oikeudet.fi -kampanjan kärkenä on tänä vuonna Kolumbia. Kolumbialaisia ay-aktiiveja ja ihmisoikeuspuolustajia tapetaan ja uhkaillaan ihmisoikeuksien puolesta tekemänsä työn takia.

Kolumbia on ammattiyhdistysaktiivien murhatilastojen kärkimaita. Vuoden 2012 aikana Kolumbiassa tapettiin kymmeniä ammattiyhdistysten jäseniä.

Kampanjan nettisivulla www.ay-oikeudet.fi oleva vetoomus on kohdistettu maan presidentille Juan Manuel Santosille. Vetoomuksessa vaaditaan, että presidentti toteuttaa hallituksensa lupauksen estää ammatiyhdistysaktiiveihin kohdistuvat ihmisoikeusloukkaukset.

"Mielestämme Kolumbian hallituksen tulee ryhtyä tehokkaampiin toimiin uhattujen ammattiyhdistysaktiivien ja ihmisoikeuspuolustajien suojelemiseksi, heidän omien toiveidensa mukaisesti", SASKin viestintäpäällikkö (vt.) Aleksi Vienonen sanoo.

Vetoomuksessa vaaditaan maan hallitusta myös varmistamaan, että ammattiyhdistysaktiiveja ja ihmisoikeuspuolustajia vastaan tehdyt ihmisoikeusloukkaukset tutkitaan riippumattomasti ja perusteellisesti ja rikoksiin syyllistyneet tuodaan oikeuteen.

Vetoomuskampanja päättyy sunnuntaina 2. kesäkuuta.

Kampanjat

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.