Tiedotteet

Amazonian keräilijäväestön liitto vetoaa avun saamiseksi

Amazon on kokemassa historiansa pahinta katastrofia tulipalojen vuoksi, sanoo brasilialaisjärjestön johtaja Joaquim Belo.

Siemenpuu-säätiön brasilialainen kumppanijärjestö Kansallinen keräilijäväestön liitto CNS (Conselho Nacional das Populações Extrativistas) pyytää apua Amazonian pelastamiseksi viime viikonloppuna julkaistulla videovetoomuksella.  Vetoomuksen mukaan on tärkeää, että maailman valtioiden johtajat tulevat Amazonian ja sen suojelun takaavien paikallisyhteisöjen tueksi.

CNS:n puheenjohtaja Joaquim Belo sanoo, että tulipalojen myötä Amazon on kokemassa historiansa pahinta katastrofia. Tämä koko ihmiskuntaa koskeva rikos on seurausta erittäin vastuuttoman Brasilian hallituksen toimista, joka kumartaa suuren pääoman edessä eikä osaa hakea tasapainoa taloudellisen kehityksen ja kestävyyden välillä. Hallitus on repinyt auki erityisesti sosiaaliset ja ympäristölliset ohjelmat, kuten metsäkadon vähentämiseen pyrkivät toimet, ja avannut siten oven metsärikoksille.

CNS on järjestänyt viime aikoina Siemenpuun tuella keskustelutilaisuuksia Amazonian metsien ja keräilijäväestön tilanteesta eri puolella jokilaaksoa. Siemenpuun tukemassa hankkeessa pyritään kouluttamaan 30 nuorta keräilijäjohtajaa, vahvistamaan metsien suojelua 1 000 000 hehtaarilla ja saamaan 1 200 000 hehtaaria uusia keräilysuojelualueita. Lue CSN:n hankkeen lyhyt kuvaus täältä.

Joaquim Belo vieraili Suomessa toukokuussa 2019. Lue Amazonian keräilijäväestön elämästä ja tulevaisuudennäkymistä Siemenpuun blogista.

Joaquim Belon haastattelu Maailma.netin artikkelissa.

Siemenpuulla on Facebook-keräys Amazonian keräilijäyhteisöjen tukemiseksi. Voit lahjoittaa CNS:n työhön myös tekemällä tilisiirron Siemenpuulle.

Siemenpuu-säätiö

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.