Tiedotteet

Allekirjoita vetoomus: Perusturvan tasoa on nostettava

Ihmisoikeusliitto kerää nimiä vetoomukseen, jossa vaaditaan perusturvan tason nostamista.

Suomen perustuslaissa säädetään oikeus välttämättömään toimeentuloon jokaiselle, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellytyksiä. Myös kansainväliset ihmisoikeussopimukset velvoittavat Suomea turvaamaan riittävän toimeentulon kaikille.

Perusturvan taso on Suomessa tällä hetkellä niin alhainen, ettei se riitä kattamaan kohtuullista minimikulutusta. Perusturvan varassa elävä ihminen ei selviä arjen välttämättömistä taloudellisista kuluista. Perusturvaetuuksien varassa elää THL:n (2019) mukaan Suomessa noin puoli miljoonaa ihmistä.

Suomi on saanut toistuvasti moitteita Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitealta perusturvan liian alhaisesta tasosta. Suomen on vihdoin otettava köyhyydessä elävien ihmisten oikeudet tosissaan. Hallituksen on nostettava perusturvan taso kansainvälisten sopimusten edellyttämälle tasolle.

Vetoa: Perusturvan tasoa on nostettava! Allekirjoita vetoomus.

Ihmisoikeusliitto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.