Tiedotteet

Tiedotteet-palstalla julkaistaan Maailma.netin jäsenten tiedotteita.

Logo, jossa lukee Vikes viestintä ja kehitys -säätiö.

Kehitysjournalismin palkinto 2021 – teemana ilmastonmuutos

Kestävä kehitys ja ilmastonmuutos ovat aikamme polttavia kysymyksiä, ja laadukas journalismi syventää ymmärrystämme niistä. Vuonna 2021 kilpailun teemana on ilmastonmuutos ja sen suhde kehitykseen.
Logo, jossa valkoisella tekstillä sinisellä  pohjalla teksti Plan International.

Planin suurtutkimus: Verkossa leviävät valheet saavat tytöt pelkäämään turvallisuutensa puolesta

Verkossa leviävä valheellinen informaatio uhkaa tyttöjen ja nuorten naisten turvallisuutta ja terveyttä ja heikentää heidän mielenterveyttään, tuore maailmanlaajuinen tutkimus paljastaa.
Logo, jossa keltaisella pohjalla musta kynttilä, jonka ympärillä piikkilanka.

Taliban teloitti antautuneita sotilaita – iskun siviiliuhrien joukossa myös 17-vuotias tyttö

Talibanin joukot tappoivat 13 hazara-vähemmistön jäsentä Daykundin maakunnassa, kertoo Amnesty Internationalin tuore tutkimus. Taliban tappoi jo antautuneita entisen hallinnon sotilaita sekä 17-vuotiaan tytön. Amnesty toteutti tutkimuksen analysoimalla valokuvia ja videoita sekä kuulemalla silminnäkijöitä.
Logo, jossa kaareva kuvio ja kirjaimet KVT.

Kansainvälinen vapaaehtoistyö: Leirinjärjestäjien haku käynnissä vuodelle 2022

Tiedätkö työn, joka kaipaa tekijöitä? Maalausta kaipaava kylätalo, siistimistä tarvitseva ulkoilualue, jokavuotinen paikallistapahtuma ilman riittäviä apukäsiä tai vaihtelua ohjelmassa… Vai ehkä sittenkin verkkokampanjan työstäjiä tai tausta-aineiston kerääjiä? Järjestä kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri tai vinkkaa asiasta tutulle! KVT etsii leirijärjestäjiä vuodelle 2022!
Logo, jossa teksti fingo.

Toimi, koska voit -kampanja alkaa – Kansalaisvaikuttaminen on useissa valtioissa yhä vaikeampaa

Toimi, koska voit -kampanja haastaa ihmisiä kertomaan Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivänä 1. lokakuuta, minkä puolesta he vaikuttavat. Ennen somehaastetta kampanja esittelee ympäri maailmaa toimivia kansalaisvaikuttajia.
Logo, jossa punainen risti ja teksti Punainen Risti, Röda Korset.

Humanitaarisia järjestöjä tarvitaan torjumaan ilmastokriisiä

Humanitaariset avustusjärjestöt voivat vahvistaa ilmastonäkökulman huomioimista toiminnassaan allekirjoittamalla Punaisen Ristin laatiman ilmastoperuskirjan.
Logo, jossa vaaleansinisellä tesktit Suomen YKliitto, Finlands FN-förbund, UNA Finland ja köynnöslogo.

Suomessa suurin osa kestävän kehityksen päätöksistä tehdään kunnissa

Kaikille kuntapäättäjille ja kuntatoimijoille tehty uusi kestävän kehityksen tehokurssi perehdyttää tehokkaasti Agenda 2030 -kokonaisuuteen ja jokaisen tavoitteen taustaan ja nykytilaan. Parin tunnin kurssi sisältää runsaasti lisämateriaalia.Videoilla äänessä ovat alan huippuosaajat!
Logo, jossa teksti fingo.

Pienviljelijät uhkaavat unohtua kansainväliseltä yhteisöltä YK:n huippukokouksen alla – ”Ilmastonmuutos ja elonkirjon kato kiihtyvät, jos heitä ei tueta”

Pienviljelijät tuottavat valtaosan kehittyvien valtioiden ruoasta ja ovat tärkeässä roolissa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja luonnon monimuotoisuuden varjelussa. Siitä huolimatta he uhkaavat kuitenkin unohtua kansainväliseltä yhteisöltä. Historian ensimmäinen YK:n ruokajärjestelmähuippukokous järjestetään 23. syyskuuta.
Logo, jossa lapsia ylhäältäpäin kuvattuna ja teksti Interpedia.

Pandemian aiheuttamia oppimisen vajeita paikataan Nepalissa vielä pitkään

Korona on asettanut nepalilaiset lapset hyvin eriarvoiseen asemaan. Interpedia on tueknut opetusohjelmien tuottamista paikallisradioon Länsi-Nepalin Dadeldhurassa.
Logo, jossa teksti ymca ja suomen nmky.

Suomen YMCA:n liitto etsii nuorten rauhanpalkinnon saajaa

Suomen YMCA haluaa nuorten rauhanpalkinnon avulla tuoda näkyväksi nuorten toimijuutta ja heidän rauhantekojaan – pieniä ja suuria.
Logo, jossa lapsia ylhäältäpäin kuvattuna ja teksti Interpedia.

Eyobin matka ihmisarvoiseen elämään

Interpedia tukee vammaisia lapsia Etiopiassa ja jatkaa nyt työtään uudella alueella. Eyobin tarina on osoitus siitä, miten työ nostaa vammaiset lapset piilosta parempaan elämään.
Logo, jossa keltaisella pohjalla musta kynttilä, jonka ympärillä piikkilanka.

Pakolaistoimijoiden yhteinen kannanotto: Suomi ei saa unohtaa afganistanilaisia

Suomi on yksi maailman turvallisimmista ja vakaimmista maista, ja siksi sillä on kaikki edellytykset vastaanottaa kansainvälistä suojelua tarvitsevia ihmisiä, muistuttavat järjestöt.
Logo, jossa valkoisella tekstillä sinisellä  pohjalla teksti Plan International.

Tytöt valtaavat taas johtajien paikkoja Planin #Girlstakeover-tempauksessa

Tytöt eri puolilla maailmaa astuvat poliittisten, yhteiskunnallisten ja talouden johtajien saappaisiin osana kansainvälisen tyttöjen päivän (11.10.) juhlintaa. Tänä vuonna Plan Internationalin #GirlsTakeover-tempaus nostaa esiin tiedon vaikutusta tasa-arvoon.