Tiedotteet

Tiedotteet-palstalla julkaistaan Maailma.netin jäsenten tiedotteita.

Logo, jossa lapsia ylhäältäpäin kuvattuna ja teksti Interpedia.

Eyobin matka ihmisarvoiseen elämään

Interpedia tukee vammaisia lapsia Etiopiassa ja jatkaa nyt työtään uudella alueella. Eyobin tarina on osoitus siitä, miten työ nostaa vammaiset lapset piilosta parempaan elämään.
Logo, jossa keltaisella pohjalla musta kynttilä, jonka ympärillä piikkilanka.

Pakolaistoimijoiden yhteinen kannanotto: Suomi ei saa unohtaa afganistanilaisia

Suomi on yksi maailman turvallisimmista ja vakaimmista maista, ja siksi sillä on kaikki edellytykset vastaanottaa kansainvälistä suojelua tarvitsevia ihmisiä, muistuttavat järjestöt.
Logo, jossa valkoisella tekstillä sinisellä  pohjalla teksti Plan International.

Tytöt valtaavat taas johtajien paikkoja Planin #Girlstakeover-tempauksessa

Tytöt eri puolilla maailmaa astuvat poliittisten, yhteiskunnallisten ja talouden johtajien saappaisiin osana kansainvälisen tyttöjen päivän (11.10.) juhlintaa. Tänä vuonna Plan Internationalin #GirlsTakeover-tempaus nostaa esiin tiedon vaikutusta tasa-arvoon.
Sininen logo, jossa lukee UN Women Suomi.

UN Women tukee Haitin maanjäristyksestä kärsineitä naisia

Haitiin iski maanjäristys 14. elokuuta, kun maata koetteli jo useampi kriisi. Luonnonkatastrofien lisäksi Haitia koettelee jatkuva poliittinen epävakaus sekä lisääntyneestä jengirikollisuudesta johtuva turvattomuus. Koronapandemia on pahentanut ongelmia entisestään.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Mikä sua estää? on uusi Taksvärkki-kampanja

Mikä sua estää? -kampanjassa nuoret vammaiset ja vammattomat vaikuttajat kertovat mielipiteensä vaikuttamisesta ja osallistumisen esteistä.
Logo, jossa lukee CMCFinland, Kriisinhallintakeskus, Crisis Management Centre Finland.

Kriisinhallintakeskuksen johtajalle Kirsi Henrikssonille Uudenkaupungin rauhanpalkinto

Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlaa viettävä Uudenkaupungin kaupunki perusti juhlavuoden kunniaksi Uudenkaupungin rauhanpalkinnon jaettavaksi merkittävistä rauhaa edistävistä teoista. Ensmmäisen palkinnon saivat Kriisinhallintakeskuksen johtaja Kirsi Henriksson ja Turun yliopiston professori Christina Salmivalli.
Logo, jossa punainen risti ja teksti Punainen Risti, Röda Korset.

Punainen Risti auttaa Afganistanista Suomeen saapuvia

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat olleet viime päivinä Helsinki-Vantaan lentokentällä auttamassa Afganistanista evakuoituja ihmisiä. Viranomaiset pyysivät Punaisen Ristin tukea poikkeukselliseen operaatioon.
Logo, jossa lukee mustalla Suomen pakolaisapu.

Pakolaisapu etsii jälleen kotoutumista edistävää tahoa Kototeko 2021 -tunnustuksen saajaksi

Suomen Pakolaisapu jakaa tänä vuonna kolmannen kerran Kototeko-tunnustuksen taholle, joka innovatiivisella ja inklusiivisella toiminnallaan edistää maahanmuuttaneiden kotoutumista ja yhteiskunnan kykyä vastaanottaa tulijoita. Vuoden 2021 valinnassa painotetaan erityisesti väestöryhmien vuorovaikutuksen ja maahanmuuttaneiden osallisuuden edistämistä.
Logo, jossa teksti fingo.

Suomen tuettava afganistanilaista kansalaisyhteiskuntaa

Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry vaatii Suomen hallitusta etsimään aktiivisesti keinoja tukea afganistanilaista kansalaisyhteiskuntaa myös radikaalisti muuttuneessa yhteiskunnallisessa tilanteessa. Afganistan on pitkään ollut Suomen kehitysyhteistyön tärkeimpiä kumppanimaita. Nyt kun kehitysyhteistyö on jouduttu keskeyttämään, tälle tuelle on etsittävä uusia väyliä.
Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Pelastakaa Lapset vetoaa kansainväliseen yhteisöön afganistanilaisten auttamiseksi

Pelastakaa Lapset vaatii kansainvälistä yhteisöä yksinkertaistamaan ja nopeuttamaan viisumiprosesseja afganistanilaisille, jotka pelkäävät turvallisuutensa puolesta ja haluavat lähteä Afganistanista. Suomen tulee nostaa pakolaiskiintiötä ja mahdollistaa perheenyhdistäminen.
Logo, jossa valkoisella tekstillä sinisellä  pohjalla teksti Plan International.

Afganistanin tyttöjen ja naisten auttamiseksi on toimittava nyt – allekirjoita vetoomus!

Talebanin valtaamassa Afganistanissa tyttöjen ja naisten tulevaisuus on veitsenterällä. Suomen on toimittava nyt. Plan kerää nimiä vetoomukseen afganistanilaisten tyttöjen ja naisten puolesta.
Logo, jossa valkoinen risti ja pisteitä harmaalla pohjalla.

SKR: Afganistanin siviiliväestön tarpeista huolehdittava

Afganistanin rauhanturvaoperaation epäonnistumisen ei tule johtaa ennenaikaisiin yleistyksiin rauhanturvatoiminnan kokonaisuudesta, vaan toimia pontimena rakentaa entistä parempia, väkivallattomuuteen ja dialogiin nojaavia tapoja tukea kriisinhallintaa ja rauharakennusta, sanoo Suomen kristillinen rauhanliike.
Logo, jossa valkoinen rauhanmerkki vihreällä pohjalla.

Rauhanliitto vaatii nopeita toimia Afganistanin tueksi

Rauhanliitto on huolissaan erityisesti lapsiin, naisiin sekä ihmisoikeus- ja demokratia-aktivisteihin kohdistuvasta hengenvaarasta.