Tiedotteet

Tiedotteet-palstalla julkaistaan Maailma.netin jäsenten tiedotteita.

Logo, jossa teksti fingo.

Ketään ei jätetä jälkeen -periaate stressitestissä

Agenda 2030 -toimintaohjelman olennainen ketään ei jätetä jälkeen -periaate joutui COVID-19-pandemian myötä stressitestiin, mikä osoitti todellisuuden olevan toistaiseksi varsin kaukana ihanteista. YK:n kestävän kehityksen seurantakokouksen ensimmäisellä viikolla pohdittiin, miten suojelemme köyhimpiä ja haavoittuvimpia ihmisiä ja vahvistamme toipumista pandemian aiheuttamasta kriisitilanteesta.
Mustavalkoinen logo, jossa kädet katkaisevat aseen.

Make punk safe again - myös AKL:n tukikeikoilla!

Aseistakieltäytyjäliitto ja Rauhiksen punk-keikkojen järjestäjät ovat järkyttyneinä seuranneet punk-alakulttuurissa tapahtuvaa seksuaalista ahdistelua ja väkivaltaa, jota Punkstoo-tili on tuonut esiin.
Mustavalkoinen logo, jossa kädet katkaisevat aseen.

Kasvisruoalla sotavarustelua ja eriarvoisuutta vastaan – Ruokaa ei aseita -leiri Helsingin lähiöissä heinäkuussa

Aseistakieltäytyjäliiton Ruokaa ei aseita -tapahtumissa halutaan kiinnittää huomiota siihen, että miljoonat ihmiset näkevät nälkää samaan aikaan, kun asevarusteluun riittää rahaa.
Logo, jossa valkoisella tekstillä sinisellä  pohjalla teksti Plan International.

Tuore raportti osoittaa: Suomen ilmastorahoituksen puutteita ei voi enää sivuuttaa

Valtiontalouden tarkastusviraston juuri julkaistu raportti Suomen ilmastorahoituksesta keräsi kehitysjärjestöiltä kiitosta. Selvitys nosti esiin vakavia puutteita ilmastorahoituksen vastuullisuuskäytännöissä. Raportti kuitenkin ohitti järjestöjen pitkän kokemuksen, ja siksi allekirjoittaneet järjestöt ehdottavat ilmastorahoituksen sidosryhmistä koostuvan työryhmän perustamista.
Mustavalkoinen logo, jossa kädet katkaisevat aseen.

Totaalikieltäytyjien syytefarssi onnelliseen päätökseen

Aseistakieltäytyjäliitto on tyytyväinen korkeimman oikeuden päätökseen, jonka mukaan kymmenet henkilöt, jotka totaalikieltäytyivät vuosina 2018 ja 2019 ennen Jehovan todistajien asevelvollisuudesta vapauttavan lain kumoamista, selviävät lopullisesti ilman rangaistuksia.
Logo, jossa vaaleansinisellä tesktit Suomen YKliitto, Finlands FN-förbund, UNA Finland ja köynnöslogo.

Uusi verkkokurssi perehdyttää kestävään kehitykseen kunnissa

Suomen YK-liiton Kestävän kehityksen Agenda 2030 ja kunnat -verkkokurssi on julkaistu. Tehokurssi antaa perustiedot kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteista, niiden taustasta ja toimeenpanon tilanteesta. Kyseessä on tehokurssi, johon on tiivistetty laaja kokonaisuus ja kiinnostavimmat kuntatason esimerkit.
Logo, jossa teksti fingo.

Maailma kylässä keräsi noin 10 000 kävijää verkkoon ja oli kansainvälisempi kuin koskaan

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna ja seuraavalla viikolla vietetty Maailma kylässä -festivaali keräsi yleisöä maailmanlaajuisesti lähes 40 eri maasta. Myös Suomessa tapahtuma kiinnosti laajasti ja yleisöä vieraili eri puolilta maata. Kokonaisuudessaan festivaalia seurasi noin 10 000 ihmistä.
Logo, jossa teksti KUA ja Kirkon Ulkomaanapu.

Kävele Naiselle Ammatti -kampanja kutsuu kävelemään naisyrittäjyyden ja tasa-arvon puolesta

Kävele Naiselle Ammatti -kampanja järjestetään nyt jo 12. kerran. Kävelykampanjalla kerätään varoja Naisten Pankin hankkeissa mukana olevien naisten toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseen.
Logo, jossa sinisellä pohjalla valkoinen kyyhky, jonka siipinä kädet.

Hae mukaan Tottelemattomuusakatemiaan

Rauhanpuolustajien Tottelemattomuusakatemiaan valitaan 10–20 nuorta (noin 18–29 v.) lukuvuoden mittaiseen oppimisprosessiin. Mukaan toivotaan osallistujia eri puolilta Suomea.
Akatemia käynnistetään elokuun lopulla.
Logo, jossa kaksi rengasta ja teksti ihmisoikeusliitto, förbundet för mänskliga rättigheter.

Urheilun ihmisoikeusongelmiin on aika tarttua Suomessa

Ihmisoikeusliiton webinaarissa keskusteltiin urheilusta ja ihimsoikeuksista. Lisää tietoa urheilijoiden oikeuksista tarvitaan paljon toisaalta urheilijoille, toisaalta urheilun päättäjille, webinaarin puhujat totesivat.
Logo, jossa teksti fingo.

Maailma kylässä -festivaali jatkuu perjantaihin 4.6. asti

Viikonloppuna vietettiin historian ensimmäistä virtuaalista Maailma kylässä -festivaalia. Tapahtuma keräsi verkkoon lähes 5 000 yksittäistä kävijää ja järjestelyt sujuivat erinomaisesti, tunnelma oli iloinen ja häiriöiltä vältyttiin. Yleisömäärän odotetaan kasvavan reilusti tällä viikolla, sillä lähes kaikki ohjelmat ovat vapaasti katsottavissa perjantai-iltaan kello 24 asti.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuorten oma kampanja puolustaa erilaisuutta

Taksvärkki ry:n Challengers-ryhmän nuoret loivat kampanjan, joka kannustaa nuoria toimimaan syrjintää vastaan. Kampanjan materiaalit ovat vapaasti myös koulujen käytettävissä.
Logo, jossa valkoinen rauhanmerkki vihreällä pohjalla.

Rauhanliitto kannattaa presidentti Niinistön aloitetta huippukokouksesta

Rauhanliitto tukee presidentti Niinistön aloitetta huippukokouksesta Euroopan turvallisuus ja yhteistyö -järjestön (ETY) hengessä.
Logo, jossa valkoinen risti ja pisteitä harmaalla pohjalla.

SKR kannattaa kahden valtion mallia

Suomen kristillinen rauhanliike toivoo YK-johtoista puolueetonta kansainvälistä tutkintaa, jonka tehtävänä on selvittää, ovatko Israelin ja palestiinalaisten konfliktin osapuolet syyllistyneet sotarikoksiin tai muihin kansainvälisen oikeuden loukkauksiin.
Logo, jossa teksti fingo.

Maailma kylässä -festivaali aktivoi osallistumaan – kestävä tulevaisuus tehdään yhdessä 

Koko perheen ilmainen Maailma kylässä -festivaali käynnistyy virtuaalisena tänä lauantaina 29.5. verkossa maailmakylassa.fi. Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingon järjestämän festivaalin teemana on tulevaisuus, jota tarkastellaan ohjelmassa monista näkökulmista ja eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten äänellä.
Logo, jossa lapsia ylhäältäpäin kuvattuna ja teksti Interpedia.

Neljä syytä tukea tyttöjen koulutusta

Interpedian tiedottaja Marja Utela keräsi nuorilta naisilta kommentteja siitä, miksi koulutus on tärkeää.
Sininen logo, jossa lukee UN Women Suomi.

UN Women on huolissaan jatkuvasta väkivallasta miehitetyllä Palestiinan alueella ja sen suhteettomasta vaikutuksesta naisiin ja lapsiin

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women yhtyy YK:n pääsihteerin ja muiden YK toimijoiden vakavaan huoleen jatkuvasta väkivallasta miehitetyllä Palestiinan alueella ja Israelissa. Väkivalta on kohdistunut myös siviileihin ja tappanut viattomia ihmisiä, mukaan lukien naisia ja lapsia.