Tapahtumat

Ydinvoima, ilmastonmuutos ja vastarinta

Järjestäjä
Paikkakunta
Tampere
Alkamisaika
Päättymisaika

Keskustelua ydinvoimasta, ilmastokriisin haasteista ja vastarinnasta. Alustajina: tietokirjailija Risto Isomäki, tohtoritutkija Maarit Laihonen, sekä puheenvuoro Pyhäjoen protestileiriltä mm. koskien kevään Reclaim the Cape -toimintaviikkoa.

Ilmastokriisin vakavuuteen heräävät yhä useammat ja heistä monet tarjoavat ratkaisuksi ydinvoimaa. Risto isomäki haastaa puheenvuorossaan nämä näkemykset. Isomäen esityksessä kuulemme myös radioaktiivisten altistusten terveysriskeistä.

Ydinvoimapolitiikka Suomessa ja etenkin Fennovoiman kieroilut ovat saaneet paljon hämmennystä ja suuttumusta aikaan. Tohtoritutkija Maarit Laihonen alustaa Fennovoiman ydinvoimalahankkeen kulusta tutkimuksensa ja muutoin näkemänsä ja kokemansa perusteella, sekä pohtii erilaisten vastarinnan muotojen arvoa.

Lopuksi kuulemme kokemuksista Pyhäjoen protestileiriltä, siitä millaista toimintaa on luvassa Pyhäjoella Reclaim the Cape -toimintaviikolla huhtikuun lopussa ja keskustelemme ydinvoiman vastaisesta toiminnasta.

Tilaisuudesta on luvassa myös audiotallenne.

Ohjelma:

17–17.45 Ydinvoima ja Ilmastonmuutos, Tietokirjailija Risto Isomäki
17.45–18.15 Fennovoima aikajanalla ja vastarinnan merkitys / Maarit Laihonen
18.15–19.00 Ydinvoiman vastainen toiminta /Pyhäjoen protestileiri ja Reclaim the Cape -toimintaviikko

Tilaisuuteen on vapaa pääsy kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!

Järjestäjänä: Tampereen Maan ystävät

31.3. klo 17–19,
Vanhalla Kirjastotalolla,
Keskustori 4, Tampere

https://www.facebook.com/events/1556114948049728/

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.