Tapahtumat

Webinaari: Voiko olla eettistä tappajarobottia?

Järjestäjä
Paikkakunta
Verkkotapahtuma
Alkamisaika
Päättymisaika

Mitä huolenaiheita herää, kun koneelle annetaan päätösvalta tappavan voiman käytöstä? Millaisia näkökulmia liittyy teknisten kehittäjien haasteisiin ja ammattietiikkaan? Mitä ovat algoritmiset vinoumat ja miten algoritmista syrjintää voidaan ehkäistä tekoälyjärjestelmissä?

Tekoäly ja siihen liittyvät teknologiat kehittyvät nopeasti. Viime vuosina on käyty yhä enemmän keskustelua tekoälyn vaikutuksista yhteiskuntiimme ja siitä, mihin vetää raja hyväksyttävän ja ei hyväksyttävän teknologian kehityksen välillä. Yksi kasvava huolenaihe on tappajarobottien kehittäminen.

Osallistu webinaariin, jossa pureudumme tappajarobottien herättämiin eettisiin huolenaiheisiin tekoälykehittäjien haasteiden, vastuun ja algoritmisen syrjinnän näkökulmista.

Ilmoittaudu täällä: https://stopkillerrobots.clickmeeting.com/voiko…/register

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi linkin, jolla pääset liittymään tapahtumaan.

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun tilaisuuden aikana.

Ohjelma

14:00–14:10: Tilaisuuden avaus
14:10–15:30: Asiantuntija-alustukset
15:30–16:00: Paneeli sekä Q&A

Puhujat

Kaisu Kinnunen on Sadankomitean puheenjohtaja ja toimii kansainvälisen Campaign to Stop Killer Robots Suomen verkoston koordinaattorina. Hän tarkastelee täysin autonomisten asejärjestelmien herättämiä eettisiä ja turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä aseidenriisunnan ja rauhantyön näkökulmista.

Väitöskirjatutkija Juho Vaiste Turun yliopistosta tutkii tekoälyn etiikan teemoja erityisesti tekoälykehittäjien vastuun ja eettisen toimijuuden näkökulmasta.

Otto Sahlgren on filosofian väitöskirjatutkija Tampereen yliopistosta.
Sahlgrenin erityisalueita ovat tekoälyn etiikka ja syrjinnän moraalifilosofia. Hänen tutkimuksensa käsittelee yhdenvertaisuutta, syrjintää ja reiluutta algoritmisen päätöksenteon kontekstissa, tarkastellen keskeisiä kysymyksiä erityisesti moraali- ja yhteiskuntafilosofisten linssien läpi.

Tapahtuman juontaa kampanjan aktiivi Riikka Aarnos.

Päivitykset ja täydennykset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.