Tapahtumat

Webinaari: Koronan vaikutukset vaateteollisuuteen

Järjestäjä
Paikkakunta
Verkkotapahtuma
Alkamisaika
Päättymisaika

Koronaviruspandemia on vaikuttanut laajalti muun muassa tekstiilialaan. Monelle vaatetus- ja tekstiiliteollisuuden työntekijälle ei ole maksettu palkkoja tai heille on maksettu liian vähän tilausten peruutusten ja työsulkujen vuoksi. Koska työntekijöiden palkat ovat pieniä, ei heillä ole ollut säästöjä pahan päivän varalle. Tämä tarkoittaa sitä, että monessa maassa vaatetustyöntekijät eivät ole pystyneet hankkimaan perheelleen kunnon ravintoa eivätkä maksamaan muun muassa lastensa koulumaksuja.

Puhtaat vaatteet -verkoston ”Un (der) paid in the pandemia” -raportissa analysoidaan vaatetustyöntekijöiden palkkojen maksamatta jättämistä seitsemässä vaatetuottajamaassa. Raportissa arvioidaan, että koronavirusepidemian ensimmäisen kolmen kuukauden ajalta palkkoja olisi tekstiiliteollisuudessa maailmanlaajuisesti maksamatta kolmesta vajaaseen kuuteen miljardia Yhdysvaltain dollaria.

SASK järjestää aiheesta webinaarin keskiviikkona 23.9. kello 16.30–17.30. Tällöin aiheesta tulee puhumaan Puhtaat vaatteet -verkoston kampanja- ja tiedotuskoordinaattori Christie Miedema. Webinaarin kieli on englanti.

Webinaari tallennetaan, ja tallenne on mahdollista tilata itselle jälkikäteen. Tarkemmat osallistumisohjeet ja webinaarin linkki lähetetään osallistumisvahvistuksen yhteydessä osallistujille. Webinaari järjestetään Microsoft Teams -alustalla.

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen ellinoora.vesala@sask.fi. Saat ilmoittautumisen jälkeen osallistumislinkin.

Tervetuloa!

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.