Tapahtumat

Turvallinen kaupunkitila kaikille -webinaari

Järjestäjä
Paikkakunta
Verkkotapahtuma
Alkamisaika
Päättymisaika

Turvallinen kaupunkitila kaikille on Ihmisoikeusliiton webinaari syrjinnästä ja häirinnästä julkisissa tiloissa.

Jokaisella on yhdenvertainen oikeus liikkua julkisilla paikoilla ilman pelkoa syrjinnästä ja häirinnästä. Silti monet ihmiset kohtaavat syrjintää ja häirintää esimerkiksi sukupuolen tai sen ilmaisun, seksuaalisen suuntautumisen, ulkonäön, vammaisuuden, alkuperän tai uskonnon takia.

Kaupunkitilan hallinnoijien ja viranomaisten vastuulla on puuttua syrjintään ja häirintään. Mitä toimia tarvitaan esimerkiksi poliisilta, vartijoilta ja kaupungilta? Millä konkreettisilla teoilla julkisten tilojen toimijat voivat tehdä kaupunkitilasta turvallisen?

Puheenvuoron tapahtumassa pitää sisäministeri Maria Ohisalo. Keskusteluun osallistuvat muun muassa tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, keskustakirjasto Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara, romaniaktivisti Leif Hagert, yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston ylitarkastaja Tiina Valonen sekä tutkija Markus Himanen.

Webinaari järjestetään maanantaina 20.9.2021 klo 13−16.

Ilmoittaudu webinaariin tästä 15.9.2021 mennessä. Ohjelma päivittyy sivuillemme.

Webinaari on kaikille avoin.

Tilaisuus on suomenkielinen ja se tulkataan viittomakielelle.

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun! #TurvallinenKaupunkitila #Syrjintä #Häirintä

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.