Tapahtumat

Tulevaisuuspuheet-luentosarjan toinen osa

Pääjärjestäjä
Paikkakunta
Porvoo
Alkamisaika
Päättymisaika

Tulevaisuuspuheet-luentosarjan toinen osa järjestetään ke 14.2. klo 17.30 Porvoon pääkirjastossa. Tilaisuudessa on kaksi puheenvuoroa:

Ville Lähde: Miten köyhyys, nälkä ja väestönkasvu kohtaavat? – Noidankehistä hyvän kehiin

Hanna Samola: Ympäristön tila suomalaisissa nykydystopioissa

Ville Lähde on tietokirjailija ja BIOS-tutkimusyksikön tutkija. Lähde tarkastelee esityksessään sitä, miten köyhyys, nälkä ja väestönkasvu kytkeytyvät yhteen ja ruokkivat toisiaan. Miten nämä noidankehät voisi kääntää "hyvän kehiksi" vakavien ympäristömuutoksien maailmassa? http://www.villelahde.fi/kuka/

Hanna Samola on tutkija Koneen Säätiön rahoittamassa projektissa Synkistyvät tulevaisuudenkuvat: dystooppinen fiktio nykykirjallisuudessa. Samola esittelee dystopioiden tapoja käsitellä ympäristön muuttumista ja ympäristötuhojen vaikutuksia ihmisten välisiin valtasuhteisiin. Millä tavoin dystopiakirjallisuus varoittaa meitä ilmastonmuutoksen mahdollisista seurauksista?

Luento on osa Porvoonseudun Maan ystävien yhteistyössä Porvoon kaupunginkirjaston kanssa järjestämää luentosarjaa, joka etsii vastauksia ilmastoon, luonnonvaroihin ja liikenteeseen liittyviin kysymyksiin. Miten ilmastonmuutos tulee muuttamaan arkeamme? Riittävätkö luonnonvarat? Miltä liikenteen tulevaisuus näyttää? Tieto ei pelkästään lisää tuskaa, vaan se myös antaa keinoja toimia.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa esittämään kysymyksiä ja keskustelemaan! Paikalla voi myös tutustua Porvoonseudun Maan ystävien aktiiveihin.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.