Tapahtumat

Tulevaisuuden päätöksentekoa – miten demokratia ratkaisee maailman suurimmat haasteet?

Järjestäjä
Paikkakunta
Verkkotapahtuma
Alkamisaika
Päättymisaika

Miten ratkaistaan ilmastonmuutos, yhteiskunnallinen epävakaus ja eriarvoistuminen? Onko demokratiasta tulevaisuuden päätöksenteon malliksi?

Toimittaja Rosa Kettumäen johdolla eri puolueiden kansanedustajat asettuvat yhteisten ongelmien äärelle etsimään yhteisiä ratkaisuja yli puoluerajojen. Ohjelmassa tulevaisuusvaliokunnan jäsenet ja Demo Finlandin puheenjohtaja etsivät tapoja kehittää demokratiaa maailman suurimpien ongelmien ratkaisemiseksi. Pääsevätkö edustajat eri puoluetaustoista ja lähestyvistä vaaleista huolimatta yhteisiin lopputuloksiin?

Mukana tulevaisuuden ratkaisuja etsimässä ovat Mari Holopainen (vihr.), Katja Hänninen (vas.), Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.), Joakim Strand (r.), Sari Tanus (kd.) ja Sebastian Tynkkynen (ps.).

Aika: lauantai 29.5. klo 12:10–12:50
Paikka: verkossa maailmakylassa.fi

Tapahtuma on osa Maailma kylässä -festivaalin ohjelmaa. Ohjelma on katsottavissa festivaaliviikonlopun esitysajan jälkeen myös 31.5.–4.6.2021. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtumasivu Facebookissa
Tapahtuma Maailma kylässä -festivaalin verkkosivuilla

Puhujat

Rosa Kettumäki on toimittaja ja juontaja. Hän on työskennellyt muun muassa A-studiossa, Ylen Aamussa ja Ylen Perjantai-ohjelmassa.  Parhaillaan hän kehittää Yle Uutisille uutta videokonseptia.

Mari Holopainen (vihr.) on helsinkiläinen ensimmäisen kauden kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja väitöskirjatutkija. Hän on jäsenenä tulevaisuusvaliokunnassa, talousvaliokunnassa ja eduskunnan pankkivaltuustossa. Holopainen on kiinnostunut siitä, miten eduskuntatyössä voidaan toteuttaa parempia ja osallistavampia työskentelymalleja, jotta suuriakin haasteita pystytään ratkomaan.

Katja Hänninen (vas.) on kolmannen kauden kansanedustaja ja Raahen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Hän on jäsenenä muun muassa tulevaisuusvaliokunnassa, tarkastusvaliokunnassa ja Sitran hallintoneuvostossa ja toimii eduskunnan Lapsen puolesta -ryhmän puheenjohtajana. Hännisen tärkein tavoite kansanedustajana on edistää työelämän tasa-arvoa ja riittävää toimeentuloa sekä jokaisen oikeutta hyvään ja turvalliseen elämään.

Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) on kolmannen kauden kansanedustaja ja Joensuun kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Hän on jäsenenä tulevaisuusvaliokunnassa, varajäsenenä perustuslakivaliokunnassa sekä varapuheenjohtajana tarkastusvaliokunnassa. Mäkisalo-Ropponen uskoo, että yhteiskunnan sivistyksen paras mittari on siinä, miten se huolehtii sosiaalisesti ja taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevista kansalaisista.

Joakim Strand (r.) on toisen kauden kansanedustaja, Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä Pohjanmaan liiton puheenjohtaja. Hän toimii tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana sekä jäsenenä muun muassa talousvaliokunnassa, Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnassa, Sitran hallintoneuvostossa sekä kansainvälisten asiain foorumissa. Strandille tärkeitä teemoja ovat työ ja yrittäjyys, hoiva sekä koulutus.

Sari Tanus (kd.) on tamperelainen toisen kauden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Hän on jäsenenä tulevaisuusvaliokunnassa, Sitran hallintoneuvostossa sekä Parlamenttienvälisen liiton (IPU) Suomen ryhmän johtokunnassa. Hän toimii myös Demo Finlandin 1. varapuheenjohtajana. Tanus on taustaltaan lääkäri, ja hänen tavoitteenaan on tasa-arvoinen Suomi, jossa inhimillisyys, toisista välittäminen ja elämän kunnioittaminen toteutuvat käytännön elämässä.

Sebastian Tynkkynen (ps.) on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja tuleva luokanopettaja Oulusta. Hän on lakivaliokunnan ja tarkastusvaliokunnan jäsen sekä Parlamenttienvälisen liiton (IPU) Suomen ryhmän johtokunnan varapuheenjohtaja. Tynkkynen toimii myös Demo Finlandin puheenjohtajana. Tynkkynen lähti mukaan politiikkaan, koska halusi vaikuttaa oikeudenmukaisemman Suomen puolesta ja kyllästyi vaikuttajien aikaansaamattomuuteen.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.