Tapahtumat

Toiveista totta -työpajoista pontta omiin solidaarisuusprojekteihin!

Paikkakunta
Verkkotapahtuma
Alkamisaika
Päättymisaika

Oletko 18–30-vuotias ja onko sinulla idea siitä, kuinka maailmaa muutetaan? Haluaisitko elävöittää ja kehittää naapurustoasi, järjestää esteettömän kaupunkikierroksen tai tarjota monikulttuurista pyöräpajatoimintaa? Oletko saanut sosiaalisen eristyksen ja etäyhteyksien aikana solidaarisuusidean, mutta resurssit idean toteuttamiseen vielä puuttuvat?

Miten solidaarisuutta tehdään?

EU tarjoaa tukea solidaarisuutta edistäville nuorten projekteille, me puolestamme autamme tuen hakemisessa. Tukea voi hakea vähintään viiden nuoren porukka. Voitte saada vuoden kestävää projektia varten jopa 6 000 euroa Euroopan solidaarisuusjoukoilta.

Toiveista totta -etätyöpajoissa esittelemme aiemmin toteutettuja solidaarisuusprojekteja, autamme hahmottelemaan ideasta projektisuunnitelman, selvennämme EU:n hakemusjargonia ja tarjoamme ammattilaisten tukea ja mentorointia hakemusten työstämiseen. Lisäksi osallistuvilla nuorilla on mahdollisuus pallotella RKI:n asiantuntijoiden kanssa omaa ideaansa huhti-toukokuun 2021 aikana.

Hakemukseen tähtäävien työpajojen aikataulu

  1. Kerta: Aloitus: Ideat lentoon! to 6.5. klo 17–19
  2. Kerta: Hankehakemus haltuun to 12.5. klo 17–19
  3. Kerta: Hankehakemukset valmiiksi to 20.5. klo 17–19
  4. Kerta: Yhteinen kirjoituslauantai la 22.5. klo 11–15

Työpajakertojen ympärille järjestämme lisäksi Solidaarisuusprojektien teematiistait eli kolme temaattista etäkoulutusta. Klikkaudu tiistaisin linjoille inspiroitumaan ja kuulemaan lisää solidaarisuusprojekteista, hankkeen taloudenpidosta sekä hakujärjestelmästä. Teematiistait ovat kaikille ryhmille avoimia ja niille voi osallistua, vaikkei osallistuisi työpajoihin muuten.

Ti 27.4. Näin me sen teimme!

  • Valo Vesikauriin innostustyöpaja solidaarisuusprojekteihin. Heidän oma projektinsa tukee transnuoria saamaan äänensä kuuluviin. Projekti sai rahoituksen viime vuoden hakukierroksella.

Ti 11.5. Kati Inkisen kyselyhetki

  • Mikä mietityttää hankeohjeissa, rahoitussäännöissä tai muussa? Kati Inkinen, ohjelma-asiantuntija (OPH), Euroopan solidaarisuusjoukoista vastaa.

Ti 18.5. Taloushuolet pois!

  • Solidaarisuusprojektin tehneen Jana Turkin vinkit taloudenpitoon.

Työpajat toteutetaan yhteistyössä Euroopan solidaarisuusjoukkojen kansallisen toimiston, Opetushallituksen, kanssa.

Ilmoittaudu mukaan työpajaan (Fi/En)

Ilmoittaudu mukaan teematiistaihin

Lisätietoa työpajoista suomeksi ja englanniksi

Tapahtuma Facebookissa

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.