Toiveista totta! -solidaarisuushanketyöpaja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Toiveista totta! -solidaarisuushanketyöpaja

Järjestäjä

Rauhankasvatusinstituutti

Paikkakunta

Verkkotapahtuma

Alkamisaika

Päättymisaika

Onko sinulla idea siitä, kuinka maailmaa muutetaan? Haluaisitko elävöittää ja kehittää naapurustoasi, järjestää esteettömän kaupunkikierroksen tai tarjota monikulttuurista pyöräpajatoimintaa? Oletko saanut solidaarisuusidean, mutta resurssit idean toteuttamiseen vielä puuttuvat?

EU tarjoaa tukea solidaarisuutta edistäville nuorten hankkeille, me puolestamme autamme tuen hakemisessa. Tukea voi hakea vähintään viiden nuoren (18–30-vuotiaiden) porukka. Voitte saada vuoden kestävää hanketta varten jopa 6 000 euroa Euroopan solidaarisuusjoukoilta.

Toiveista totta -etätyöpajoissa esittelemme aiemmin toteutettuja solidaarisuushankkeita, autamme hahmottelemaan ideasta projektisuunnitelman, selvennämme EU:n hakemusjargonia ja tarjoamme ammattilaisten tukea ja mentorointia hakemusten työstämiseen. Lisäksi osallistuvilla nuorilla on mahdollisuus pallotella RKI:n asiantuntijoiden kanssa omaa ideaansa huhtikuun 2023 aikana.

Työpajassa rohkaisemme kaikkia lähtemään liikkeelle unelmista ja omasta, paremman maailman utopiasta. Pohdimme yhdessä sitä, millaisen muutoksen nuoret haluavat ideallaan saada aikaan ja keiden kanssa he haluaisivat lähteä toteuttamaan tätä vallankumousta. Tuettavien hankkeiden tulee olla paikallisia, tukea solidaarisuutta ja perustua eurooppalaisille perusarvoille.

Kiinnostuitko?

Hae mukaan maksuttomaan etätyöpajaan:
https://forms.office.com/e/2iSp4GMvZf

Hakemukseen tähtäävien työpajojen aikataulu:

1. Kerta: Ideat lentoon!:
ti 4.4. klo 17–19.

2. Kerta: Hankehakemus haltuun:
Kukin ryhmä varaa oman henkilökohtaisen
ajan viikolta 15 (11.–14.4.).

3. Kerta: Hankehakemukset valmiiksi:
ti 18.4. klo 17–19.

4. Kerta: Yhteinen kirjoitussessio:
Kukin ryhmä voi varata oman henkilökohtaisen ajan viikolta 17 (24.–28.4.) ja/tai osallistua kirjoituslauantaihin 29.4. klo 11–15.

Lisätietoa solidaarisuushankkeista: https://www.oph.fi/fi/ohjelmat/solidaarisuusprojekti

Rauhankasvatusinstituutti:
https://rauhankasvatus.fi/toiveista-totta/

Rauhankasvatusinstituutti ry on sitoutunut turvallisemman tilan periaatteisiin. Yhdistyksen toiminta on kaikesta syrjinnästä vapaa ja koulutuksissamme noudatetaan yhdessä sovittuja periaatteita.

Työpaja on toteutettu yhteistyössä Euroopan solidaarisuusjoukkojen kansallisen toimiston, Opetushallituksen, kanssa.