Tapahtumat

The Chocolate Case

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

YK:n tiedotuskeskus UNRIC, Suomen YK-liitto ja Tiedekulma esittävät 20.2.2019 – kansainvälisenä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päivänä – palkitun dokumenttielokuvan The Chocolate Case yhteistyössä Alankomaiden suurlähetystön kanssa.

Elokuvanäytös on ilmainen, mutta vaatii rekisteröitymistä. Rekisteröidy tästä.

Elokuva valottaa kaakaoviljelmillä tapahtuvaa orja- ja lapsityötä niin vakavuudella kuin huumorillakin. Tarina alkaa kun hollantilainen journalisti Teun van der Keuken ja hänen hilpeän, kuluttajavalistukseen keskittyvä televisio-ohielmansa tuotantokaverit huomaavat artikkelin, jossa puhutaan lapsikaupasta orjamarkkinoilla Malissa. Kaverukset järkyttyvät ja ryhtyvät tutkimaan asiaa. Harva kuitenkaan ottaa heidän huolensa vakavasti, sillä "me kaikki syömme suklaata."

Niinpä Teun ei näe muuta ratkaisua kuin haastaa itsensä oikeuteen lapsityövoiman käytöstä samalla kun kaverukset perustavat oman, orjatyötä vastustavan suklaamerkin, Tony's Chocolonelyn. Mutta miten siinä käykään, ja mitä kaikkea suklaan tuotannosta paljastuu?

Illan avaa Alankomaiden lähetystöneuvos Özlem Canel. Näytöstä seuraa keskustelu, jonka aikana yleisö voi esittää ajatuksiaan ja kysymyksiään panelisteille. Mukana mm. Tony's Chocolonelyn edustaja Ynzo van Zanten. Keskustelu käydään englanniksi.

!! Osallistujille luvassa makea yllätys keskustelutilaisuuden jälkeen !!

Katso elokuvan traileri tästä.
Elokuvan kieli: hollanti, englanti, ranska (tekstitys englanniksi)
Kesto: 90 min

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.