Tapahtumat

Teemakoulutus: palveluiden ja oleskelulupien viidakko

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Keitä ovat Suomessa asuvat maahanmuuttajat ja miten he kokevat yhteiskuntamme palvelut? Mihin erilaiset oleskeluluvat oikeuttavat ja velvoittavat?

Koulutuksessa opit maahanmuuttajien moninaisista taustoista ja erilaisista syistä muuttaa Suomeen, erilaisista oleskelulupatyypeistä sekä haasteista, joita maahanmuuttajat kohtaavat suomalaisessa palvelujärjestelmässä. Kouluttajina toimivat Pakolaisavun Kurvi-toiminnon ohjaajat Iina Helldan ja Arttu Tolin, jotka kertovat teemasta oman työnsä näkökulmasta. Kurvin ohjaajat toimivat työssään mm. ulkomaalaislupiin ja maahanmuuttoon liittyvien erityiskysymysten asiantuntijoina.

Koulutus on suunnattu Pakolaisavun vapaaehtoisille ja muille teemasta kiinnostuneille. Tapahtumakieli on suomi.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 13.8. täällä: https://form.jotformeu.com/Pakolaisapu/teemakoulutus19

Kysymyksiin ja tiedusteluihin vastaa Suvi Niemelä, suvi.niemela@pakolaisapu.fi

Puhujat: Iina Helldan, Kurvi-toiminnan ohjaaja ja koulutus- ja vaikuttamistyön vastaava, ja Arttu Tolin, Kurvi-toiminnan ohjaaja.

Kurvin ohjaajat tukevat maahan muuttaneita nuoria aikuisia, neuvovat ulkomaalaislupiin ja maahanmuuttoon liittyvissä erityiskysymyksissä sekä kouluttavat sosiaali- ja järjestöalan toimijoita.

Tilaisuuteen voi virittäytyä tutustumalla Kurvin julkaisuihin, Tienhaaroja ja umpikujia – maahanmuuttaja-asiakkaat ohjaus- ja neuvontatyössä (2018) sekä Kiertoteitä – maahan muuttaneet nuoret yhteiskunnallisten esteiden edessä (2015). Lataa julkaisut: https://pakolaisapu.fi/materiaalit/

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.