Tapahtumat

Tasa-arvo ilmastokriisissä -raportin julkaisutilaisuus

Järjestäjä
Paikkakunta
Verkkotapahtuma
Alkamisaika
Päättymisaika

Tilaisuudessa julkaistaan Plan International Suomen ja Tyrsky consultingin uusi raportti Tasa-arvo ilmastokriisissä - miten Suomi voi edistää tasa-arvoa kansainvälisessä ilmastopolitiikassa. Ilmastonmuutos vaikuttaa tyttöjen elämään ja oikeuksiin eri puolilla maailmaa. Jos ilmastonmuutoksen annetaan edetä ennakoidulla tavalla, se hankaloittaa olennaisesti työtä tasa-arvon puolesta ja uhkaa heikentää tasa-arvoa nykyisestä.

Plan International Suomen tilaama raportti pureutuu tasa-arvon edistämiseen Suomen kansainvälisessä ilmastopolitiikassa. Raportissa ja webinaarissa tarkastellaan ilmastonmuutosta tasa-arvokysymyksenä ja kuvataan, kuinka Suomen kansainvälinen ilmastopolitiikka on edistänyt tasa-arvoa. Tilaisuudessa julkaistaan toimenpidesuositukset, joilla Suomi voi edistää sukupuolten tasa-arvoa kansainvälisessä ilmastotyössä.

Webinaarissa kuulemme keynote-puheevuorot ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkoselta sekä Plan Etiopian maajohtaja Yodit Mekurialta. Tilaisuuden juontaa Plan International Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen. Raportin esittelevät Tyrsky consultingin Oras Tynkkynen ja Anna Moring. Raportin kommenttipuheenvuoron esittää Planiin lastenhallituksen Mimmi Jakola. Webinaarin paneelissa käsitellään kansainvälisen ilmastopolitiikan ja tasa-arvon kohtaamista, keskustelijoina ulkoministeriön ilmastosuurlähettiläs Jan Wahlberg, kansanedustaja ja Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet ja Plan International Suomen asiantuntija Niina Ratilainen.

Tapahtuma lähetetään Plan International Suomen Facebook-sivulla.

Ilmoittautuminen lomakkeella: Tasa-arvo ilmastokriisissä

Lisätietoja: Plan International Suomen vaikuttamistyön asiantuntija Niina Ratilainen, niina.ratilainen@plan.fi. Tilaisuus on osa Plan International Suomen tytöt kriiseissä -webinaarisarjaa. Toukokuussa järjestetty sarjan ensimmäinen osa käsitteli tyttöjen oikeuksien toteutumista koronaviruspandemian keskellä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.