Tapahtumat

Talouden uudet muodot -lukupiiri

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Yhteisvauraus, osuuskunnat, solidaarisuustalous, perustulo, degrowth, jälkikeynesiläisyys, jakamistalous, yhteiskunnallinen yritystoiminta... Miten nämä käsitteet ja käytännöt haastavat talouden valtavirtaa? Entä millaista on talous fossiilikapitalismin jälkeen tai työ prekaarissa yhteiskunnassa?

Helsingin seudun Maan ystävien (Myhki) ja Helsingin yliopiston Attacin syksyn yhteisessä lukupiirissä luetaan Mikko Jakosen ja Tiina Silvastin toimittamaa kirjaa Talouden uudet muodot. Tapaamme 28.9. alkaen joka toinen torstai. Tervetuloa mukaan!

Lukupiiri ja kirjan lukeminen eivät vaadi esitietoja taloustieteestä tai kirjan teemoista vaan lukupiiri sopii kaikille aiheista kiinnostuneille. Kirjan luvut ovat eri kirjoittajien kirjoittamia itsenäisiä kokonaisuuksia, joten voit halutessasi osallistua vain valikoituihin tapaamisiin. Kirjaa löytyy useita kappaleita pääkaupunkiseudun kirjastoista.

Alustava aikataulu, jota tarpeen mukaan muokataan: to 28.9. klo 18–20: Johdanto ja luku 1 (Yhteisvaurauden uusi aika)
to 12.10.: Luvut 2 (Talous fossiilikapitalismin jälkeen) ja 11 (Degrowth)
to 26.10.: Luvut 4 (Talous ja työ prekaarissa yhteiskunnassa) ja 12 (Perustulo ja uusi työllisyyspolitiikka)
to 9.11.: Luvut 5 (Kulttuuripolitiikan uusi vaih(d)e: luovaa taloutta ja yrittäjyyttä) ja 7 (Jakamistalous tienä kohti ekologista kestävyyttä)
to 23.11.: Luvut 6 (Yhteiskunnallinen yritystoiminta), 8 (Osuuskunnat ja uusi osuuskuntaliike) ja 9 (Solidaarisuustalous)
to 7.12.: Luvut 3 (Kriisi, palkkakilpailu ja kysymys eurooppalaisesta tulopolitiikasta) ja 10 (Jälkikeynesiläisyys ja kuusi "viestiä" Keynesin teoriasta) sekä Päätäntö

Ensimmäisen tapaamisen sijaintina on Kupoli (Uudella ylioppilastalolla, Mannerheimintie 5 B, 7. kerros). Kupoli on valitettavasti esteellinen tila. Jos lukupiiriin osallistuminen kiinnostaa, muttet pääse ensimmäiselle kerralle, lähetä sähköpostia osotteeseen helsinki (at) maanystavat.fi, niin varmistetaan että saat infoa jatkosta. Myös esteettömyysasioista voi kysellä samasta osoitteesta.

Facebook-tapahtuma löytyy täältä.

Tervetuloa!

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.