Tapahtumat

Taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset oikeudet – Mitä ne ovat ja miten ne toteutuvat ihmisten arjessa Suomessa?

Järjestäjä
Paikkakunta
Verkkotapahtuma
Alkamisaika
Päättymisaika

Ihmisoikeuskeskus ja Ihmisoikeusliitto järjestävät torstaina 6.5.2021 webinaarin taloudellisista, sosiaalisista ja sivistyksellisistä oikeuksista. 

Tule kuulemaan, miten eri ihmisryhmien taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset (TSS) oikeudet Suomessa toteutuvat tai jäävät toteutumatta. Miten esimerkiksi oikeus sosiaaliturvaan ja riittävä toimeentulo toteutuvat tällä hetkellä? Saavatko alkuperäiskansa saamelaiset omakielisiä sosiaali- ja terveyspalveluita? Miten työelämästä saataisiin vammaisille henkilöille yhdenvertainen?

Suomen valtio sai maaliskuussa YK:n TSS-komitealta useita suosituksia ihmisoikeuksien paremmaksi toteuttamiseksi. Komitea antoi suosituksia mm. sosiaaliturvan tasosta ja yritysten ihmisoikeusvastuusta. Webinaarissa pureudutaan TSS-sopimuksen, asiantuntijapuheenvuorojen ja komitean suositusten avulla näiden oikeuksien toteutumisen tilaan Suomessa. Webinaarin tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Tervetuloa seuraamaan mielenkiintoisia alustuksia ja keskustelua!

Ajankohta: torstai 6.5.2021 klo 12.00–15.45
Webinaari järjestetään etäyhteydellä (Zoom) ja tulkataan suomalaiselle viittomakielelle.

Ilmoittautuminen tällä lomakkeella.

Ilmoittautuminen päättyy torstaina 29.4.2021.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.