Suomi rauhanrakentajaksi – Rauhanliiton rauhanpoliittisen ohjelman julkaisutilaisuus | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomi rauhanrakentajaksi – Rauhanliiton rauhanpoliittisen ohjelman julkaisutilaisuus

Järjestäjä

Suomen Rauhanliitto

Paikkakunta

Helsinki

Alkamisaika

Päättymisaika

Tiistaina 13.6. kello 15–17,  Helsingin Musiikkitalossa; Terassi Lämpiössä

Rauhanliitto järjestää tiistaina 13.6. klo 15–17 Musiikkitalossa (Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki) Rauhanliiton rauhanpoliittisen ohjelman “Suomi rauhanrakentajaksi”  julkaisutilaisuuden. Rauhanliitossa ohjelma on syntynyt tarpeesta luoda rauhanpoliittinen ohjelma, jossa kristyneessä globaalipoliittisessa tilanteessa lähestytään aihetta yleisistä tilannekuvasta liittyen kansainvälisen politiikan periaatteisiin ja rakennus-osiin, konkreettisiin esityksiin Suomen politiikkaan liittyen. 

Suomi Rauhanrakentajaksi -ohjelmassa nostetaan esille muun muassa Rauhanliiton kanta siitä, että vaikka Suomi on liittynyt Natoon, Suomen ei pitäisi sallia omalla alueellaan ydinaseita, tai antaa perustaa tänne vieraiden maiden sotilastukikohtia. Koska pidämme ydinaseita isona ja akuuttina maailmanlaajuisena uhkana, pyrimme pidemmällä tähtäimellä siihen, että Suomi liittyisi ydinaseet kieltävään kansainväliseen sopimukseen. Tätä me rauhanliikkeenä vaadimme samanaikaisesti myös muilta valtioilta.  

Suomella on pitkä historia toimimisesta YK:n rauhanturvajoukoissa, maamme on kunnostautunut siviilikriisinhallinnan saralla ja perustanut äskettäin rauhanvälittämisen keskuksen Ulkoministeriön yhteyteen. Nato-jäsenyyden ei tule estää näiden toimintamuotojen kehittämistä. Rauhanliitto toivoo, että Suomi tarjoaisi asiantuntemusta ja edellytyksiä luottamukselliselle vuoropuhelulle konfliktien ratkaisemiseksi ja edelleenkehittäisi ja resurssoisi valmiuksiaan osallistua kansainvälisiin siviilikriisinhallinnan tehtäviin yhdessä muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa.

Lisäksi Rauhanliitto esittää, että Suomi jatkaisi aktiivisesti työtä niin kutsuttujen täysautonomisten aseiden (robottiaseiden) kieltämistä kansainvälisellä sopimuksella ja, että Suomi olisi hyvin restriktiivinen suhteessa asekauppaan ihmisoikeusrikkojille ja konfliktimaihin. Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisena tavoitteena tulee olla ilmastonmuutoksen torjunta. Ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjunta edellyttää myös tarkennuksia kauppa- ja kehityspolitiikan toimintatapoihin.