Tapahtumat

Seminaari yritysvastuusta

Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Aika: 16.3.2018 klo 15:00
Tapahtumapaikka: Koneen säätiön Kamari
Tehtaankatu 21 B 45, 5. krs.
Helsinki

Tervetuloa Eettisen kaupan puolesta ry:n seminaariin elektroniikkatuotannosta ja yritysvastuusta!

Seminaarissa kuulemme Eetin hallituksen jäsenen Ilari Aulan terveiset Kongosta, jossa hän on tehnyt tutkimusta mm. siitä, voiko kuluttaja vaikuttaa elektroniikassa käytettyjen mineraalien alkuperään.

Lisäksi keskustelemme yritysvastuusta ja erityisesti siitä, mitä ihmisoikeuksiin liittyviä velvoitteita yrityksillä tällä hetkellä on. Entä millaista lainsäädäntöä vielä tarvittaisiin, jotta kaikki yritykset toimisivat vastuullisesti eikä meidän tarvitsisi kaupassa enää valita reilun ja hikipajatuotteen välillä?

Kerromme myös Eetin uudesta Koneen säätiön rahoittamasta hankkeesta, jonka tavoitteena on osoittaa, että eettisen läppärin tekeminen on mahdollista.

Seminaarin ohjelma:
15:00 Tervetuloa / Eetin puheenjohtaja Riikka Leppänen
15:15 Mikä on kuluttajan vastuu elektroniikan tuotanto-oloista? / London School of Economicsin väitöskirjatutkija ja Eetin hallituksen jäsen Ilari Aula
15:45 Yritysvastuun lainsäädäntö / Reilu kauppa ry:n vaikuttamistyön päällikkö Tytti Nahi
16:30 Eetin uuden läppärihankkeen esittely / Eetin toiminnanjohtaja Lotta Staffans
Tilaisuus päättyy viimeistään klo 17:00.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Osallistuminen vaatii kuitenkin ilmoittautumisen, sillä lähetämme ilmoittautuneille ovikoodin erillisessä viestissä.

Seminaarin jälkeen pidetään yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous klo 17:00.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.