Tapahtumat

Seksuaalirikoslainsäädännön tulevaisuus: Suomi valinnan kynnyksellä

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Tervetuloa kuulemaan uuden tutkimuksemme tuloksista.

Mihin suuntaan seksuaalirikoslainsäädäntö on muovautumassa Suomessa, Euroopassa ja maailmalla? Mikä rooli tuolla lainsäädännöllä on oikeudenmukaisuuden edistämisessä? Mikä rooli rikosprosessissa on kuuntelemisen taidolla, psykologian tuntemuksella ja hyvällä prosessinjohdolla? Miten ihmisoikeudet näkyvät lainsäädännössämme, mitä ne siltä vaativat? Miten seksuaalinen autonomia saisi parhaan mahdollisen suojan?

Suomi on valinnan kynnyksellä. Muutaman vuoden aikana muun muassa Saksa, Islanti, Ruotsi ja Espanja ovat määritelleet raiskauksen tavalla tai toisella ilman uhrin suostumusta tapahtuvaksi teoksi.

Amnesty Internationalin tutkimuksessa pääsevät ääneen selviytyjät sekä poliisit, syyttäjät, tuomarit ja terveydenhuollon ammattilaiset. Tutkimuksessa tarkastellaan seksuaalirikoksen uhrin oikeuksien toteutumista rikosprosessin eri vaiheissa ja esitetään suosituksia seksuaalisen autonomian suojan vahvistamiseen. Mihin suuntaan lähdemme?

Paikka ja aika:

Teatteri Forum, Yrjönkatu 31, Helsinki
6.3. klo 9.00–12.30

Tilaisuuden alustava ohjelma:

9:00 Kahvitarjoilu
9:30–10:30 Avauspuheenvuorot sekä Amnestyn tutkimuksen esittely
10:30–11:45 Asiantuntijoiden keskusteluja: seksuaalirikoslainsäädännön polttavat kysymykset
11:50–12:20 Poliittisten puolueiden edustajien puheenvuorot
12:30 Tilaisuuden päätös

Ilmoittaudu Amnestyn sivujen kautta.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.