Tapahtumat

SASKin miniseminaari: Työ, toimeentulo ja hoiva Afrikassa – Suomi, EU ja Afrikan unioni

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Afrikassa sosiaaliturva on perinteisesti ollut perheen naisten tekemän palkattoman hoivatyön harteilla. Vain harvat työskentelevät virallisen sektorin töissä, joista kertyy eläkettä ja sairaus- ja äitiysturvaa kuten Suomessa.

Afrikan unioni haluaa kehittää virallista sosiaaliturvaa epävirallisissa töissä ja maataloudessa työskenteleville naisille ja miehille. Siinä työssä Suomi on ollut sen tärkein eurooppalainen kumppani Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n toteuttaman EU-ohjelman kautta. Ohjelmassa on kehitetty Afrikan oloihin räätälöity sosiaaliturvan johtajuuskoulutusohjelma sekä tuettu sosiaaliturvan tulevien ammattilaisten koulutusta yliopistoissa ja muissa oppilaitoksissa. Mitä muuta Suomi voi tehdä?

Afrikassa on nuori väestö ja suuri tarve luoda työpaikkoja. Sosiaalialan töitä virallistamalla voidaan luoda miljoonia uusia virallisia työpaikkoja Afrikan naisille ja miehille, ja samalla vapauttaa vielä suurempi määrä Afrikan naisia palkattomista hoivatyövelvoitteistaan osallistumaan täysipainoisesti työmarkkinoille, yrittäjyyteen ja yhteiskunnalliseen vaikutustoimintaan. Tämä vahvistaisi naisten asemaa, yhteiskuntia ja kansantalouksia Afrikassa.

Seminaari on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa!

Aika ja paikka

14.6.2019, SAK, Pitkänsillanranta 3, Helsinki
kello 10–11.30
Ilmoittauduthan 11.6. mennessä!

Ohjelma

Säällinen toimeentulo muuttuvien yhteiskuntien kestohaasteena
Yhteiskuntatieteiden tohtori Timo Voipio, kehityspolitiikan neuvonantaja, ulkoministeriö

Miten sosiaaliturva liittyy SASKin toimintaan?
Kommenttipuheenvuoro: Janne Ronkainen, toiminnanjohtaja, SASK

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.