Tapahtumat

Rauhanliitto 100 vuotta! Juhlaviikko 2.–8.11.2020

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

100 vuotta täyttävä Rauhanliitto on Suomen vanhin edelleen toimiva rauhanjärjestö. Nykyisin vuonna 1920 perustettu Rauhanliitto on 16 suomalaisen rauhanjärjestön kattojärjestö. Se toimii kestävän rauhan, aseidenriisunnan ja rauhankasvatuksen puolesta.

Rauhanliitto juhlii 100-vuotista taivaltaan marraskuussa, jolloin luvassa on useita tapahtumia. Tervetuloa mukaan! Tarkemmat tapahtumatiedot ja linkit webinaareihin julkaistaan Rauhanliiton sivuilla lokakuun loppuun mennessä.

Juhlaviikon ohjelma

Ti 3.11. klo 17–19: Rauhantutkimus on tärkeää rauhantyölle

Työväenliikkeen kirjastossa rauhantutkimuksen vaiheista ja aiheista Suomessa alustaa professori Raimo Väyrynen. Rajoitettu osallistujamäärä, ennakkoilmoittautumisia pyydetään. Tilaisuus katsottavissa myös verkossa.

Ke 4.11. klo 16–18: Maailmanrauha vaarassa

Ammatillisten rauhanjärjestöjen tilaisuudessa Keskustakirjasto Oodissa Helsingissä aiheina ovat mm. ajankohtaiset aseidenriisuntakysymykset, kansainvälinen sopimusjärjestelmä, rauhankasvatus ja länsimaalaisuuden käsite. Tilaisuus striimataan.

La 7.11: Webinar: Climate for Peace

Rauhanliiton ja International Peace Bureaun webinaarissa pureudutaan kahteen aikamme megahaasteeseen: ydinaseriisuntaan ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

La 7.11. klo 16–18: Rauhanliitto 100 – juhlat verkossa

Tervetuloa juhlimaan kanssamme etänä! Rauhanasemalta striimatussa tilaisuudessa juhlapuheen pitää presidentti Tarja Halonen. Rauhanliiton historian parhaita paloja kertoilee Ilkka Taipale. Ohjelmasssa myös musiikkia ja keskustelua nuorten kanssa tehtävästä rauhantyöstä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.