Tapahtumat

Rauhanfoorumi: Eyes on Gaza

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Rauhanfoorumin keskössä on vuonna 2020 Gazan tilanne ja Euroopan rooli.

Puhujina ovat:

  • Erkki Tuomioja, pitkäaikainen kansanedustaja, joka on palvellut useissa hallituksissa ulkoministerinä. Hänet tunnetaan mm. palestiinalaisten oikeuksia ja rauhaa Lähi-idässä puoltavista lausunnoistaan.
  • Ahmad Abu Artema. Hän on runoilija, journalisti ja suuri paluumarssi -mielenosoitusten alullepanija Gazasta. Ne saattavat olla merkittävin käänne Gazassa vuosiin. Koska Gazan palestiinalaisten on vaikea saada Israelilta lupaa lähteä, olemme erityisen iloisia, että hän pääsee paikalle.
  • Sahar Vardi, American Friends Service Committeen Israelin ohjelman johtaja. Vardi tuomittiin Israelissa vankilaan asepalveluksesta kieltäytymisestä. Hän on toiminut israelilaisissa militarismia vastustavissa ja suoran toiminnan ryhmissä kuten New Profile, Taayush ja Free Jerusalem, ja kuuluu järjestöön Boycott from Within. Hänen työnsä keskittyy Israelin miehityksen ja sotateollisuuden taloudellisiin puoliin, mukaan lukien asevientiin.

Tilaisuuden juontaa ICAHD Finlandin Syksy Räsänen.

Lopussa on aikaa kysymyksille, ja tarjoilemme kahvia ja teetä puheiden jälkeen.

Date and time: 20.1.2020 17:00–20:00
Address: Helsingin yliopisto, Porthania II, yliopistonkatu 3
Locality: Helsinki
Event language: English
Fee: free event
Organiser: Hakunilan kv. yhdistys, ICAHD Finland, Rauhanpuolustajat

Rauhanfoorumi järjestetään myös Tampereella ja Turussa.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.