Tapahtumat

Pohjoismainen järjestötapaaminen ydinaseriisunnasta

Järjestäjä
Paikkakunta
Maarianhamina
Alkamisaika
Päättymisaika

Pohjoismailla on erilaiset profiilit ja politiikat monissa aseistariisuntaan ja asevalvontaan liittyvissä kysymyksissä. Toisaalta pohjoismaat myös usein myös tukevat toisiaan monissa kansainväliseen rauhanpolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Ydinaseriisunnassa Ruotsi on perinteisesti ottanut aktiivisimman roolin.

Pohjoismaisilla rauhanjärjestöillä on pitkät perinteet yhteistyössä. Viime vuosina pohjoismainen järjestöyhteistyö ydinaseriisunnassa on kuitenkin ollut hiljaisempaa, vaikka monet järjestöistä toimivatkin esimerkiksi vuonna 2017 Nobelin rauhanpalkinnon voittaneessa ICANissa.

Rauhanliitto ja Ålands fredsinstitut kutsuvat pohjoismaisia rauhanjärjestöjen toimijoita saman pöydän ääreen Maarianhaminaan 29.–30.3.2019. Kokouksen tarkoituksena on analysoida eri Pohjolan maiden ydinasepolitiikkaa ja ideoida mahdollisuuksia yhteistyöhön.

Lue koko kutsu ja kokouksen ohjelma ruotsiksi täältä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Marianne Laxén
varapuheenjohtaja, Suomen Rauhanliitto
mannelx(at)hotmail.com

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.