Tapahtumat

Pakolaisavun globaalikasvattajien koulutus: ilmasto ja pakolaisuus

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Syvennä osaamistasi Pakolaisavun globaalikasvattajana tai aloita vapaaehtoistyö globaalikasvattajiemme tiimissä!

Globaalikasvattajana toimit innostavana muutoksentekijänä koulumaailmassa, jossa pidät pakolaisuuteen ja kehityskysymyksiin liittyviä oppitunteja lapsille ja nuorille.

Mitä? Koulutuksessa keskitymme uuden ilmasto ja pakolaisuus -opetusmateriaalin haltuunottoon. Perehdymme ilmastonmuutoksen ja siirtolaisuuden teemoihin ja kokeilemme opetusmateriaalin toiminnallisia harjoituksia. Uusille vapaaehtoisille on lisäksi käytännön asioihin valmistava osio (2h). Koulutus valmistaa ohjaamaan ilmasto ja pakolaisuus -aiheisia työpajoja yläkouluissa ja toisella asteella. Kouluttajina toimivat Pakolaisavun asiantuntijat, Anni Tervo ja Suvi Niemelä. Lisäksi vierailevana puhujana koulutuksessa on ilmastoturvallisuuteen perehtynyt Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Emma Hakala. Koulutus on maksuton.

Milloin? 7.3.2020 klo 10–15(17). Klo 15–17 osio on tarkoitettu uusille globaalikasvattajille. Käymme silloin läpi tehtävään liittyviä käytännön asioita.

Missä? Vallila, Helsinki (tarkemmat tiedot ilmoittautuneille, maksamme matkat pk-seudun ulkopuolelta)

Kenelle? Koulutus on suunnattu vapaaehtoisille, jotka tahtovat tehdä Ilmasto ja pakolaisuus -aiheisia kouluvierailuja 2020 vuoden aikana. Globaalikasvattajan tehtävä sopii vapaaehtoiselle, jota kiinnostaa pakolaisten oikeuksien edistäminen, ilmastonmuutoksen ja pakolaisuuden yhteydet, ryhmien ohjaaminen ja vaikuttava vapaaehtoistyö lasten ja nuorten parissa. Globaalikasvattajana opit itse lisää pakolaisuudesta, kehität esiintymis- ja ryhmänohjaustaitojasi sekä kasvatat tietämystäsi globaalikasvatuksesta myönteisen muutoksen moottorina.

Pakolaisavulta saat valmiit oppituntisisällöt, menetelmät ja muut tarvittavat materiaalit onnistuneen vierailun pitämiseen. Globaalikasvattajana sitoudut pitämään vähintään kuusi oppituntia kouluvuoden aikana. Huomaa, että vierailuja tehdään arkisin päiväsaikaan. Vierailuja pyydetään Helsingin ja Tampereen lisäksi myös niiden lähikunnista (Pakolaisapu korvaa matkakulut).

Miten mukaan? Koulutuksen osallistujamäärä on rajoitettu, joten ilmoittaudu nyt! Ilmoittautuminen sulkeutuu 1.3.2020.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoita meille mahdollisimman pian, jos joudut perumaan osallistumisesi.

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä: suvi.niemela@pakolaisapu.fi tai 0447061531.

Tapahtumat

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.