Tapahtumat

Nuorten rauhanviikko 16.–21.9.

Järjestäjä
Paikkakunta
Useita paikkakuntia
Alkamisaika
Päättymisaika

Suomen ensimmäinen Nuorten rauhanviikko innostaa nuoret työskentelemään yhdessä rauhanomaisen tulevaisuuden puolesta. Luvassa on useissa eri kaupungeissa järjestettäviä kouluvierailuja, tempauksia, tapahtumia ja iltaohjelmaa paneelikeskusteluista jalkapallo-otteluihin.

Miksi rauhanviikon tapahtumiin kannattaa osallistua? Viikon aikana kuulet, millaista rauhantyötä nuoret ympäri maailmaa tekevät ja opit ymmärtämään paremmin globaaleja haasteita. Saat myös vinkkejä siihen, miten nuoret voivat edistää rauhaa ja torjua ilmastonmuutosta. Lisäksi pääset tutustumaan muihin näistä teemoista kiinnostuneisiin nuoriin.

Nuorten rauhanviikko muistuttaa siitä, että kestävää rauhaa ei voi saavuttaa ilman nuoria. Suomella on nyt mahdollisuus olla ensimmäinen maa, joka tekee kansallisen toimintasuunnitelman YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmalle 2250 (Nuoret, rauha ja turvallisuus), joka nostaa esiin nuorten roolin rauhan edistämisessä ja konfliktien ehkäisyssä.

Viikon tapahtumat löydät täältä. Opi, tutustu ja osallistu kanssamme rauhanomaisen tulevaisuuden rakentamiseen. #rauhanviikko

Viikko huipentuu Nuoret rauhanratkaisijoina -seminaarin 21.9. Helsingin Oodi-kirjastossa!

Nuorten rauhanratkaisijoina -seminaari järjestetään Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa kello 13-15. Virvokkeiden ja pikkupurtavan kanssa voit tutustua aulassa nuorten rauhanaktiivien toimintaan järjestötorillamme kello 15 eteenpäin. Tila on esteetön.

Seminaarissa kuulemme kolme lyhyttä puheenvuoroa rauhan teemoista ja Pekka Haaviston videotervehdyksen. Pääpuhujanamme on Erkki Tuomioja, joka kertoo rauhavälityksen merkityksestä konfliktien ennaltaehkäisemiselle ja sotien päättämiselle. Tämän jälkeen kuulemme puheenvuoroja rauhantyöstä niin asiantuntijoilta kuin nuorilta rauhanaktiiveilta.

Ilmastonmuutos, rauha ja turvallisuus -paneelikeskustelussa puolestaan arvioidaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia kriisien kärjistymiseen ja rauhan mahdollisuuksiin. Paneelirivin taustat ja näkemykset ulottuvat WISE:n ja CMI:n asiantuntijoista YK-nuorisodelegaattiin. Keskustelun moderaattorina on FIIA:n vanhempi tutkija, Emma Hakala ja seminaarin juontaa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtaja Sanni Lehtinen.

Ilmoittaudu seminaariin täältä!

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.