Nuoret sovinnon ja rauhan rakentajina Somaliassa -työpaja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nuoret sovinnon ja rauhan rakentajina Somaliassa -työpaja

Järjestäjä

Diakonissalaitos

Paikkakunta

Hybriditapahtuma

Alkamisaika

Päättymisaika

Työpajan ohjelma:

Työpajan alussa Afrikan nuoret rauhanaktivistit kertovat lyhyesti työstään. Ääneen pääsevät:

Suldaan Said Ahmed, somalialaissyntyinen suomalainen poliitikko, rauhanvälittäjä ja kansalaisaktivisti. Suldaan kertoo tapahtuman alussa näkemyksiään siitä, millä tavoin nuorten osallisuutta Somalian rauhanprosesseihin voitaisiin edistää.

Jamila Hagi, nuori rauhanaktivisti somalialaisesta South West Youth Visionista jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan rauhantyöstä erityisesti nuorten ja naisten näkökulmasta.

Suomensomalialaisten nuorten perustaman FINSYR ry:n aktiivit kertovat omasta vapaaehtoisvoimin tekemästään rauhantyöstä Somalian Lower Shabellen alueella.

Diakonissalaitoksen somalilaisen kumppanijärjestön, Mandeeq Mental Health:n Youth Peace Initiative -ohjelmassa mukana olevat opiskelijanuoret kertovat ohjelmasta ja sen kautta saamistaan kokemuksista yhteisötason rauhantyöstä.

Pääpaino on kuitenkin Suomessa ja Somaliassa asuvien nuorten omalla keskustelulla, jota on mahdollista käydä suomeksi, somaliksi ja englanniksi.

Työpaja järjestetään hybridinä klo 16.30–19. Kahvit ja vapaamuotoista tutustumista kello 16 alkaen. Tapahtumaan voi osallistua livenä Diakonissalaitoksen Aurora-salissa (Alppikatu 2, 00530 Helsinki, sisäänkäynti Alppikadun korttelin sisäpihalta, A-talon ovelta). Etäyhteyslinkki lähetetään erikseen ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.