Tapahtumat

Maailman opettajien päivän seminaari

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Oppijoiden ohjausta Kokkolasta Kambodžaan

Aika: 28.9.2019 klo. 9.00–15.00

Paikka: Kirkon talo, Mikael-tila, Eteläranta 8, Helsinki

Opettajat ilman rajoja -verkosto järjestää jälleen opettajille, opinto-ohjaajille ja muille opetusalan ammattilaisille suunnatun seminaarin lauantaina 28.9. Maailman opettajien päivän kunniaksi.

Maailman opettajien päivää on vietetty Unescon ja Education Internationalin aloitteesta jo vuodesta 1994 alkaen ja sen tarkoituksena on muistuttaa opetus- ja kasvatustyön tärkeydestä muuttuvassa maailmassa.

Ilmoittaudu seminaariin 18.9.2019 mennessä tästä: https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=5375393&sid=LDlRSiFID5

Seminaarin teemana on tänä vuonna oikeus ohjaukseen – yksilöllinen ohjaaminen ja kohtaaminen osana laadukasta koulutusta.

Tule kuulemaan opetusalan ammattilaisten ja kehitysyhteistyötoimijoiden näkökulmia siitä, miten ohjaus ja yksilöllinen kohtaaminen toteutuvat sekä Suomessa että kehitysyhteistyö- ja humanitaarisissa konteksteissa. Paneelikeskustelussa pohditaan sitä, millainen rooli oppijoiden ohjauksella on laadukkaan koulutuksen toteutumisessa.

Paneelissa keskustelemassa ovat mm. opinto-ohjauksen asiantuntija Heikki Pasanen, globaaleihin oppimisen haasteisiin erikoistunut opettajankouluttaja ja dosentti Hannele Cantell, Education in Emergencies -asiantuntija ja erityisopettaja Johanna Kurki sekä Ugandassa vapaaehtoisena toiminut erityisopettaja Virva Rantanen. Opettajat ilman rajoja -verkoston puheenjohtaja Ritva Semi avaa tilaisuuden.

Iltapäivällä kuullaan myös Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoisten kokemuksia opinto-ohjauksen kehittämisestä ja työn tuloksista Kambodžassa ja Myanmarissa. Päivän aikana osallistujilla on mahdollisuus saada lisää informaatiota Opettajat ilman rajoja -verkoston vapaaehtoistyömahdollisuuksista.

Seminaarissa jaetaan vuoden globaalikasvattajapalkinto sekä ansioituneelle globaalikasvattajalle että oppilaitokselle. Muista ehdottaa palkinnon saajaa 12.9. mennessä: https://www.opettajatilmanrajoja.fi/opettajat-suomessa/maailman-opettajien-paiva/vuoden-globaalikasvattaja/

Seminaari on maksuton ja avoin opettajille, opinto-ohjaajille, opetusalan asiantuntijoille ja aiheesta kiinnostuneille. Seminaarista on mahdollisuus saada myös veso-todistus.

Ohjelma 28.9.2019

9.00–9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.30–9.45 Tervetuliaissanat

9.45–11.00 Paneelikeskustelu: Oikeus ohjaukseen – yksilöllinen ohjaaminen ja kohtaaminen osana laadukasta koulutusta

11.00–11.30 Vuoden 2019 globaalikasvattaja -palkinnon jako

11.30–12.30 Lounas

12.30–13.30 Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoisten kokemuksia Kambodžan ja Myanmarin opo-hankkeista

13.30–14.45 Työpajat (Rauhankasvatusinstituutti, Education in Emergencies & Changemaker)

15.00 Päätössanat

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtumat

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.