Maailma kylässä – World Village Festival 2022 | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailma kylässä – World Village Festival 2022

Järjestäjä

Fingo

Paikkakunta

Helsinki

Alkamisaika

Päättymisaika

Kestävän kehityksen festivaali, Maailma kylässä, paneutuu tänä keväänä ympäristö- ja ilmastokysymyksiin sekä pakolaisuuden ja rauhan aihepiireihin. Festivaalin teemana on Planeettamme rajat. Hybridifestivaalina järjestettävä ilmaistapahtuma levittäytyy eri puolille Helsinkiä sekä verkon kautta koko Suomeen toukokuun viimeisellä viikolla 23.–29.5.

Elokuvaohjelmisto tuotetaan Online Cinemaan ja on vapaasti katsottavissa koko Suomessa festivaaliviikon ajan. Puheohjelman kantaaottavat ja ratkaisuja hakevat puheenvuorot nähdään lauantaina ja sunnuntaina Suvilahden Tiivistämössä sekä suorana verkkostriiminä festivaalin sivuilla.

Konserttiohjelmiston päätapahtuma järjestetään sunnuntaina 29.5. Allas Sea Poolin ulkoilmalavalla, jossa nähdään kovatasoisia kansainvälisiä sekä kotimaisia yhtyeitä. Lisäksi konsertteja järjestetään lauantai-iltana 28.5. Tiivistämössä ja sunnuntaina Temppeliaukion kirkossa. Näytteilleasettajien Mahdollisuuksien tori levittäytyy Kauppatorille sunnuntaina.

Festivaalin musiikkiohjelmassa Allas Sea Poolilla sunnuntaina nähdään Panafrikkalaisia tyylejä, elektronisia soundeja ja nykyaikaista pop-musiikkia sekoittava Les Amazones d’Afrique sekä ghanalainen Santrofi. Lapsia viihdyttää Pikku Papun Orkesteri. Viime kevään Maailma kylässä -virtuaalifestivaalilla valloittanut Nicole Willis ja Gospel Helsinki esiintyvät Temppeliaukion kirkossa. Festivaalilauantain musiikillinen kohokohta on meksikolaisen Orkesta Mendozan iltakeikka Tiivistämössä.

Puheohjelmassa nähdään muun muassa Itä-Afrikan Erin Brockovichiksi kutsutun kenialaisen Phyllis Omidon ja suomalaisen Elokapina-aktivisti Iiris Laisin puheenvuoro, jossa käsitellään ympäristöaktivistien haasteita eri puolilla maailmaa. Tunnettu eteläafrikkalainen ympäristö- ja ihmisoikeustaistelija Kumi Naidoo keskittyy keynote-puheenvuorossaan ilmasto-oikeudenmukaisuuteen. Festivaalille tuotetussa spoken word -teoksessa ääneen pääsevät Laura Eklund Nhaga, Paleface ja Hassan Maikal.

Dokumenttielokuvista Bigger Than Us (2021) näyttää, kuinka nuoret kaikkialla maailmassa taistelevat ihmisoikeuksien, ilmaston ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Tribes on the Edge (2019) kertoo laajasta terveyskriisistä ja tuhoisista taudeista Amazonin alkuperäiskansojen keskuudessa. Metamorphosis (2018) kuvaa taianomaisesti ja runollisesti maailmanlaajuisen ympäristökriisin todellista laajuutta.

Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy.

Maailma kylässä 23.–29.5.2022, Helsinki & maailmakylassa.fi
Online Cinema ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. Elokuvaohjelmisto.
Tiivistämö Live la 28.5. 11–23, su 29.5. 11–18. Puheohjelmaa, iltakonsertti, taidetta, terassi.
Tiivistämö Online la 28.5. 11–19, su 29.5. 11–18. Puheohjelmaa.
Allas Sea Pool su 29.5. 11–20. Konsertteja ja taidetta.
Kauppatori su 29.5. 11–19. Mahdollisuuksien tori ja taidetta.
Temppeliaukion kirkko su 29.5. 18–19. Konsertti.

Lue lisää suomeksi

In English

På Svenska

Festivaalin pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo. Pääyhteistyökumppanit ovat Kirkko Helsingissä, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto sekä Maailman Kuvalehti.