Tapahtumat

Loviisan Rauhanfoorumi 3.–6.8.

Paikkakunta
Loviisa
Alkamisaika
Päättymisaika

Ilmastonmuutos uhkana ihmiskunnan turvallisuudelle on 3.–6.8. järjestettävän Loviisan Rauhanfoorumin teemana. Aiheesta järjestetään kolme keskustelutilaisuutta elokuun 3. päivänä. Ensimmäiseen keskusteluun osallistuu valtion, EU:n, kirkon ja akatemian edustajia.

Toisen, Itä-Uudenmaan Paasikiviseuran järjestämän seminaarin pääpuhuja on kansanedustaja Erkki Tuomioja.

Kello 16.30 alkava kansalaisjärjestöjen keskustelutilaisuus on sekä ruotsin- että suomenkielinen, sen puheenjohtajan tulee toimimaan Rauhanliiton puheenjohtaja Tarja Cronberg. Aikaa on varattu myös yleisökeskustelulle.

Perinteiseen tapaan foorumin päivinä järjestetään myös Fingon Mahdollisuuksien tori -tapahtuma, paikallisten seurakuntien järjestämä rauhanmessu, Hiroshima-päivänä 6.8. toteutettava kynttiläkulkue väkivallan uhrien muistolle sekä konsertteja, haastatteluita ja muita oheistapahtumia.

Loviisan Rauhanfoorumi on jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan toiminut erilaisten ihmisten, ideoiden ja elämänkatsomusten kohtauspaikkana. Elokuun alussa kesäiseen Loviisaan kokoontuu ihmisiä nauttimaan kulttuurista ja pohtimaan keinoja väkivallan vähentämiseksi maailmasta.Tapahtumat keskittyvät meren rannalle, Österstjärnan-halliin, Laivasillalle ja uimaranta Plagenille, mutta tapahtumia järjestetään myös muun muassa Palvelutalo Esplanadissa ja Loviisan kirkossa.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.