Tapahtumat

Lost and Found -elokuva ja keskustelu Maailma kylässä -festivaaleilla

Järjestäjä
Paikkakunta
Verkkotapahtuma
Alkamisaika
Päättymisaika

Palkitun Orlando von Einsiedelin ohjaama Lost and Found -lyhytdokumenttielokuva kertoo tarinan Kamal Husseinista, joka on omistanut elämänsä pakolaisleirillä hajotettujen perheiden yhdistämiselle. Myanmarin armeijan toteuttamien etnisten puhdistusten kohteiksi joutuneiden joukossa Hussein luo toivoa paitsi toisensa löytäville lapsille ja vanhemmille, myös itselleen.

Lost and Found on palkittu useilla elokuvafestivaaleilla. Ohjaaja von Einsiedel on tunnettu muun muassa Oscarin napanneesta The White Helmets -lyhytelokuvasta sekä dokumentistaan Virunga, joka palkittiin esimerkiksi Emmy-, Peabody-, Grierson- ja duPont-Columbia-palkinnoilla.

Elokuvan jälkeen kuullaan Suomen YK-liiton, YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n ja kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n järjestämä keskustelu, jossa asiantuntijat keskustelevat maailman pakolaistilanteesta erityisesti lasten näkökulmasta. Keskustelemassa ovat:

Manuel Marques Pereira

Manuel Marques Pereira on IOM:n Bangladeshin-toimiston apulaispäällikkö ja valvoo IOM:n humanitaarista kriisiapua Rohingya-pakolaisten leirillä Cox’s Bazarissa. 

Jessica Möttö

Jessica Möttö työskentelee YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:lla juristina ja Suomen vastuuhenkilönä. Jessicalla on usean vuoden kokemus humanitaarisesta työstä Afrikassa.

Emma Rahikainen, juontaja

Emma Rahikainen on Suomen UNICEFin globaalikasvattaja ja sisältövastaava UNICEFin nuorten YouTube-kanavalla.

Keskustelun teema:

Maailmalla on paossa noin 30–34 miljoonaa lasta, joista monet ovat erossa vanhemmistaan. Miten tämä vaikuttaa lasten elämään? Onko pitkittyneille kriiseille ratkaisua näkyvissä? Elokuvan jälkeisessä keskustelussa kuullaan muun muassa maailman suurimman pakolaisleirin, Bangladeshissa sijaitsevan Cox’s Bazarin tilanteesta.

Elokuvan tiedot:

Bangladesh | Iso-Britannia, 2019
Orlando von Einsiedel
Kieli: Bengali, burma
Tekstitykset: Englanti
Ei suositusikärajaa
Kesto: 22min

Lisätiedot Maailma kylässä -festivaalin sivuilta:

Elokuva Lost and Found

Keskustelu Lost and Found - lapset paossa maailmalla

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.