Tapahtumat

Kriisinhallinta nyt – yhdessä konflikteja ratkaisemassa ja rauhaa rakentamassa

Pääjärjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

100-vuotias ulkoministeriö kumppaneineen järjestää 17. toukokuuta 2018 Helsingin Kalasatamassa Kriisinhallinta nyt -tapahtuman, joka esittelee suomalaisten toimijoiden osallistumista kansainvälisten kriisien ratkaisuun ja rauhan rakentamiseen. Tapahtuman keskeinen teema on kokonaisvaltaisuus eli erilaisten toimijoiden yhteistyö kriisialueella kestävän rauhan aikaansaamiseksi.

Kriisinhallinnassa mukana oleva valtionhallinto (ulko-, sisä-, puolustus- ja oikeusministeriö) esittelee tapahtumassa kansalaisjärjestöjen ja yksityisen sektorin kanssa yhteistyöhön perustuvaa kriisinhallintaa ja rauhanrakentamista monipuolisella ja elämyksellisellä tavalla.

Tapahtumassa voi kokeilla mm. Teatime Researchin virtuaalitodellisuuslaseja ja kokea, miltä tuntuisi, jos Helsinki olisi Syyrian Aleppon kaltainen konfliktialue.

Kriisinhallintakeskus CMC Finland ja muut toimijat kertovat tapahtumassa myös alan työmahdollisuuksista.

Kotimaisista järjestöistä tapahtumassa ovat mukana mm. Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja Laajan turvallisuuden verkosto WISE ry. Kansainvälisistä organisaatioista Maailmanpankki esittelee YK:n kanssa tekemäänsä Pathways for Peace -raporttia.

Suomi on kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan ja rauhanrakentamisen edelläkävijä. Sotilaallisen ja siviilikriisinhallinnan lisäksi kriisialueita tuetaan myös esimerkiksi kehitysyhteistyöllä, humanitaarisella avulla, rauhanvälityksellä ja ihmisoikeus- sekä asevalvontapolitiikalla. Eri toimijoiden työn on tärkeää täydentää toisiaan, sillä yhdellä kriisialueella toimii usein samanaikaisesti monia eri järjestöjä ja kriisinhallintaoperaatioita. Koordinoimalla ja tekemällä yhteistyötä lisätään kriisinhallintatyön vaikuttavuutta ja edesautetaan kestävää rauhaa.

Tule Kriisinhallinta nyt -tapahtumaan näkemään ja kokemaan, miten kriisinhallinta toimii ja kuinka kestävää rauhaa rakennetaan yhteistyöllä – konfliktialueiden vakauttamisessa tarvitaan meitä kaikkia.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Se järjestetään Helsingin Kalasatamassa tapahtumakeskus Teurastamon Kellohallissa.

Voit seurata keskustelua Twitterissä hashtagilla #kriisinhallintanyt.

Tarkempia tietoja tapahtumasta löydät ulkoministeriön ja tapahtuman Facebook-sivulta ja lisätietoa kokonaisvaltaisesta kriisinhallinnasta ulkoministeriön verkkosivuilta: um.fi/kriisinhallinta

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.