Tapahtumat

Keskustelutilaisuus Syyriasta

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen Syyriasta ma 25.3. Tilaisuudessa puhuvat mm. Suomi-Syyria Ystävyysseuran, Rauhanliiton ja ulkoministeriön edustajat. Mukana Suomessa asuvia syyrialaisia ja suomalaisia aktivisteja.

Aika: maanantai 25.3.2019 klo 18

Paikka: Kokoushuone Amazon Fingo ry:n tiloissa

Elimäenkatu 25-27 (6. krs)
00510 Helsinki

Miten tähän on tultu? 8 vuotta on jo kulunut siitä, kun Syyrian kansannousu alkoi. Unelma monille oli vapaus vuodesta 1963 vallinnutta diktatuuria vastaan. Vastarinnalla on ollut hintansa: lähes puolet kansasta on joutunut etsimään turvapaikkaa ympäri maailmaa. Samaan aikaan lukuisia taistelijoita jäi Syyriaan. Tämä ei kuulu Syyrian kansannousun periaateisiin.

Suomessakin tapahtumien vaikutus on näkynyt. Lähes 5 500 syyrialaista on tullut Suomeen laittomasti – osa toki heistä sai myöhemmin turvapaikan – tai UNHCR:n kautta.

Monet suomalaiset järjestöt ovat käynnistäneet hankkeita, joiden avulla tuetaan syyrialaisia rakentamaan parempaa tulevaisuutta tuleville sukupolville ja lieventämään tämänhetkisiä kärsimyksiä.

Miten erilaiset tahot voisivat reagoida Suomeen tulleisiin syyrialaisiin? Millaista vuoropuhelua me tarvitsemme? Mitä yhteistyön vaihtoehtoja voisi olla tulevaisuudessa ja miten ne voisi tehdä todeksi?

Tervetuloa

Suomi-Syyria Ystävyysseura ry ja Rauhanliitto

Tapahtumat

Tutustu Pakolaisavun vapaaehtoistyöhön -info
Rauhan helmiä -juhla
Päästötön lämmitys
Vastuullinen asekauppa?
Å Pitch – Do Good, Do Business
Eurooppa eriarvoisuutta vastaan
Women human rights defenders under attack
Nuorten Muutoksen iltapäivä
Rauhanakatemia
Demokratia rauhan takuuna
Yhdenvertaisuusgurukoulutus

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.