Tapahtumat

Keskustelutilaisuus: Rauhantutkimus on tärkeää rauhantyölle

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Suomalainen rauhantutkimus täytti juuri 50 vuotta. Vuonna 1969 helsinkiläisten ja tamperelaisten rauhantutkijoiden ja -aktivistien yhteisvoimin Tampereelle perustettiin opetusministeriön alaisuuteen Rauhan- ja konfliktintutkimuslaitos.

Keskustelutilaisuudessa puhutaan rauhantutkimuksesta Suomessa. Raimo Väyrynen alustaa keskustelua aiheesta ja esittelee toimittamansa Rauhantutkimus kautta vuosien -kirjan teemoja.

Teoksesta löytyy laaja katsaus rauhantutkimuksen historiaan Suomessa. Se sisältää artikkeleita mm. rauhantutkimuksen ja naapuritieteiden suhteista, väkivallan ja sodan ongelmista, konfliktinratkaisun keinoista sekä rauhanliikkeen ja -politiikan suhteista alan keskeisten toimijoiden ja tutkijoiden kirjoittamana.

Työväenliikkeen kirjastossa on esillä myös rauhankirjallisuuden näyttely. Tilaisuus ja näyttely ovat osa Rauhanliiton 100-vuotisjuhlaviikkoa.

Tapahtumaan on mahdollista osallistua sekä verkossa että paikan päällä. Paikan päällä työväenliikkeen kirjastossa noudatetaan turvavälejä ja tilaan otetaan noin 20 osallistujaa. Ilmoittautumisia pyydetään etukäteen. Suosittelemme maskien käyttöä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.