Israelin mielenosoitukset, Palestiinan miehitys ja kahden valtion ratkaisu: Mitä Israelissa ja Palestiinassa tapahtuu? | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Israelin mielenosoitukset, Palestiinan miehitys ja kahden valtion ratkaisu: Mitä Israelissa ja Palestiinassa tapahtuu?

Järjestäjä

EAPPI

Paikkakunta

Helsinki

Alkamisaika

Päättymisaika

Joulukuussa 2022 Israeliin muodostettiin pääministeri Benjamin Netanjahun johdolla maan historian oikeistolaisimmaksi luonnehdittu koalitiohallitus, jonka valtaannousu on saanut ajoittain jopa sadattuhannet israelilaiset osoittamaan mieltään yhä jatkuvissa protesteissa.

Miten kansallismielinen oikeistohallitus ja kiristynyt ilmapiiri vaikuttavat palestiinalaisiin, jotka ovat eläneet Israelin miehityksen alla pian jo 56 vuoden ajan? Entä millaisena Israelin/Palestiinan tilanne näyttäytyy paikan päällä, tai laajemmin Lähi-idässä ja länsimaissa? Ratkaisuna konfliktiin on pitkään pidetty kahden itsenäisen valtion rinnakkaiseloa – millainen alueen tämänhetkinen todellisuus on ja miltä tulevaisuus näyttää sen valossa?

Helsingin yliopiston kulttuurien osasto, EAPPI-ihmisoikeustarkkailijaohjelma ja Suomen Lähi-idän instituutin säätiö (FIME)  järjestävät yhteistyössä paneelikeskustelun, jossa Israeliin/Palestiinaan perehtyneet tutkijat ja Länsirannalla toimineet ihmisoikeustarkkailijat keskustelevat alueen ajankohtaisesta tilanteesta, sen taustoista ja elämästä miehityksen alla.

Avoin ja maksuton paneelikeskustelu järjestetään maanantaina 29.5. klo 17–19 Helsingin yliopiston Tiedekulman Fönster-tilassa (Yliopistonkatu 4, 1. krs).

Tulethan paikalle ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti. Tilaan on esteetön kulku. Tilaisuus on suomenkielinen. Tapahtumaa ei striimata tai tallenneta.

Panelistit

Timo R. Stewart, vanhempi tutkija, Ulkopoliittinen instituutti

Tiina Järvi, tutkijatohtori, Tampereen yliopisto

Melisa Yasav, Itä-Jerusalemissa toiminut ihmisoikeustarkkailija

Martina Dahm, Jordanjoen laaksossa toiminut ihmisoikeustarkkailija

Keskustelun avaa Helsingin yliopiston kulttuurien osaston johtaja, Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusola.

Paneelia moderoi ihmisoikeustarkkailijana toiminut Lähi-idän tutkimuksen opiskelija Lili De Paola.

Lisätiedustelut: lili.depaola@helsinki.fi