Tapahtumat

Interaktiivinen Do-gooders -teos esillä Helsingissä

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Tammikuussa LUX Helsinki -valotaidetapahtuman kävijöillä on mahdollisuus osallistua maailmanparantamiseen vaaleanpunaisissa sävyissä.

Kuvataiteilija Katja Tukiaisen ja OiOi-kollektiivin interaktiivinen Do-gooders -teos rakennetaan Helsingin Tokoinrannan hiekkakentälle.  

Do-gooders yhdistelee kuvataidetta ja interaktiivista animaatiota. Teoksessa paikalle marssii määrätietoinen tyttöarmeija pelastamaan maailman.

Teos antaa katsojalle mahdollisuuden herättää maalauksen eloon ja vaikuttaa teoksen tapahtumiin kosketuksen avulla. Teoksen vuorovaikutteisuudesta ja animoinnista vastaa fyysisiä tiloja älykkäiksi ja elämyksellisiksi tekevä OiOi.

UNICEF osallistuu teoskokonaisuuteen kumppanina. UNICEF juhlisti marraskuussa Lapsen oikeuksien sopimuksen 30-vuotista taivalta ja saavutuksia. Teosyhteistyö on jatkumoa tälle teemalle.

Teoksen äänisuunnittelun on tehnyt Aki Päivärinne. Interaktiivista teosta pääsee kokeilemaan kerrallaan 20–30 katsojaa.

Paikka: Tokoinrannan hiekkakenttä

Aika: 4.–8.1.2020 kello 17–22.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.