Tapahtumat

Ilmastonmuutos ja pakolaisuus -valokuvanäyttely 10.2.–20.3.

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Ilmastonmuutos koskettaa kaikkia, mutta erityisen voimakkaasti se vaikuttaa jo valmiiksi haastavassa tilanteessa eläviin, kuten pakolaisiin. Pakolaiset ovat kaikkialla maailmassa erittäin haavoittuvassa asemassa, ja ilmastonmuutos uhkaa monien päivittäistä selviytymistä esimerkiksi päiväntasaajan alueella. Vaikka pakolaiset tuottavat vain murto-osan maailman kasvihuonepäästöistä, elävät he usein alueilla, joita ilmastonmuutos koettelee kaikista rankimmin.

Viime syksynä valokuvaaja Outi Neuvonen matkusti Ugandaan tutkimaan ympäristön, ilmaston ja pakolaisuuden yhteyttä ja vuorovaikutusta valokuvan keinoin. Materiaalista tuotettu näyttely tuo esiin pakolaisten kokemuksia ilmastonmuutoksen vaikutuksista heidän jokapäiväiseen elämäänsä.

”Ugandan työkokemus kosketti syvästi. On täysin kohtuutonta, että konflikteja henkensä edessä paenneet ihmiset joutuvat kantamaan muiden aiheuttaman ilmastokatastrofin. Tulvat ja toisaalta äärimmäinen kuivuus ja niistä johtuvat ongelmat ovat jo tätä hetkeä, ei tulevaisuutta. Olen kiitollinen heille, jotka antoivat minun nähdä ja kuulla sen kaiken.”

Outi Neuvonen, Pakolaisavun FVR-hankkeen valokuvaaja

Suomen Pakolaisavun tuottama näyttely on esillä Sanomatalon Käytävägalleriassa 10.–23.2, minkä jälkeen se siirtyy Rikhardinkadun kirjaston Käytävägalleriaan (3. krs), missä se on nähtävissä 24.2.–20.3.

Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Valokuvanäyttelyn kiertävä versio on tilattavissa kouluihin, kirjastoihin ja muihin tiloihin 1.4. alkaen. Lisätiedot ja tiedustelut: globaalikasvatus@pakolaisapu.fi.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.