Hyvä elämä ilman talouskasvua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Hyvä elämä ilman talouskasvua

Järjestäjä

Siemenpuu-säätiö

Paikkakunta

Helsinki

Alkamisaika

Päättymisaika

Jatkuvaan kasvuun tähtäävä talous tuhoaa maapallon. Miten voimme elää hyvää elämää ilman jatkuvaa talouskasvua? Suomalaisen kohtuusliikkeen, kurdien vapautusliikkeen ekofeminismin sekä intialaisen ekologisen itsehallinnon edustajat pohtivat, mitä länsimainen yhteiskunta voi oppia muulta maailmalta.

Irakilaistaustainen ihmisoikeus- ja rauhanaktivisti Gashaw Bibani ja intialainen sosiaalisen lääketieteen ja yhteisöterveyden professori Ritu Priya Mehrotra tuovat kokemuksiensa kautta esiin hyvän ja ekologisesti kestävän elämän puitteita sekä oikeudenmukaisen siirtymän edellytyksiä. Keskustelua fasilitoi Kohtuusliikkeen aktiivinen jäsen ja kestävän talouden tutkija Toni Ruuska.

Ohjelma on englanniksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa.

Gashaw Bibani

Gashaw ”Kaisa” Bibani, alkujaan Irakin kurdi, on ihmisoikeus- ja rauhanaktivisti sekä työhönvalmentaja. Hän on Vantaan–Keravan hyvinvointialueen valtuutettu, Vantaan kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja Vasemmistonaisten varapuhenainen.

Ritu Priya Mehrotra

Ritu Priya Mehrotra on sosiaalisen lääketieteen ja yhteisöterveyden professori Jawaharlal Nehrun yliopistossa Intian New Delhissä. Hän on tutkinut sekä perinteistä intialaista terveysautonomiaa sekä hyvinvointivaltioiden terveyspolitiikkaa. Mehrotra toimii myös aktiivisesti ekologisen demokratian ja ekologisen autonomian (swaraj) liikkeissä Intiassa.

Toni Ruuska

Toni Ruuska, KTT, tutkii ja opettaa kestävää taloutta Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutissa. Hän on perehtynyt muun muassa maaseudun omavaraistalouteen. Ruuska toimii aktiivisesti myös Suomen Kohtuusliikkeessä.