Tapahtumat

EU:n rahoitus puolustus- ja turvallisuussektorille – mihin, ja mistä pois?

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

EU suunnittelee käyttävänsä 40 miljardia euroa uusien aseiden kehittämistyöhön ja hankintaan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Kriitikoiden mukaan muutos on vahvasti aseteollisuuden lobbaama ja palvelee sen tarpeita. Samaan aikaan komissio on ehdottanut EU:n kehitysyhteistyöhön tarkoitetun rauhan ja vakauden instrumentin avaamista sotilaallisiin tarkoituksiin.

Kysymys kuuluu, miten tämä kehityssuunta vaikuttaa kehitysrahoitukseen ja rauhantyöhön? Entä millaisia vaikutuksia rahoitusmuutoksilla on EU:n ulko- ja puolustuspolitiikkaan?

Aika: perjantai 17. marraskuuta klo 9.00–11.00
Paikka: Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4 (7. krs)

Rauhanjärjestöt Rauhanliitto ja Sadankomitea järjestävät yhteistyössä Kehyksen kanssa kaikille avoimen ja maksuttoman tilaisuuden, jossa kuullaan ja keskustellaan aiheesta. Alustajana toimii Laëtitia Sedou ENAAT-verkostosta (alustus on englanniksi). Kommentoimassa ovat Kehyksen pääsihteeri Rilli Lappalainen ja Sadankomitean pääsihteeri Anni Lahtinen. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa.

Tilaisuuden toteuttamiseen on saatu ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus-tukea.

Pyydämme ilmoittautumisia 15.11. mennessä Kehyksen sivuilla olevan lomakkeen kautta.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.