Tapahtumat

Elokuvanäytös: Morabeza, The Force of Movement

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

UNRIC, Tiedekulma, IOM Finland sekä Suomen YK-liitto esittävät yhteistyössä dokumenttielokuvan ”Morabeza, The Force of Movement” 10.12.2019 klo 17:00. Elokuvanäytös on osa IOM:n Global Migration Film Festival -tapahtumaa.

Yli puolet afrikkalaisen saarivaltion Kap Verden asukkaista on muuttanut pois kotimaastaan. Dokumenttielokuvassa Morabeza, the Force of Movement, kuullaan pois muuttaneiden kapverdeläisten ja heidän jälkeläistensä kokemuksia siirtolaisuudesta ja kotoutumisesta uuteen kotimaahan, toisaalta myös juurettomuuden ja toiseuden tunteesta. Haastattelut vievät katsojan kulttuurin- ja identiteetintutkimusmatkalle Kap Verdelle, Pariisiin, Lissaboniin ja Rotterdamiin. Kulttuurin voima pitää kapverdeläiset sukupolvi toisensa jälkeen vahvassa yhteydessä karun kauniiseen saarivaltioon. Miksi niin moni lähtee Kap Verdeltä, ja miten muutos vaikuttaa lähtijöihin?

Elokuvan jälkeen käydään keskustelu, jonka aikana yleisö voi esittää kysymyksiä panelisteille.

Panelistit:

  • Anna Aguilera-Pesä – MIDA FINNSOM -projektin koordinaattori, IOM:n Suomen-toimisto
  • Fadumo Bulhan – Kätilö ja sairaanhoitaja
  • Emma Nkonoki – Asiantuntija, innovaatio ja kehitys, Fingo

Elokuvanäytös on ilmainen, mutta vaatii ilmoittautumisen, jonka voit tehdä täältä.

Paikka: Tiedekulma, Helsingin Yliopisto, Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki.

Aika: 10.12.2019, klo 17.00-19.00

Elokuvan kesto: 74 min

Elokuvan kieli: ranska, englanti, portugali ja kreoli. Tekstitys englanniksi.

Global Migration Film Festival on Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) vuosittainen tapahtuma, jossa näytetään siirtolaisuudesta kertovia elokuvia ympäri maailmaa. Lue lisää täältä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.