Ei Natolle, kyllä rauhalle -mielenosoitus | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ei Natolle, kyllä rauhalle -mielenosoitus

Järjestäjä

Aseistakieltäytyjäliitto

Paikkakunta

Helsinki

Alkamisaika

Päättymisaika

Mielenosoitus Natoon liittymistä vastaan Helsingin Senaatintorilla sunnuntaina 15.5. klo 13.

Mediatietojen perusteella Suomen valtionjohto tekee päätöksen Nato-jäsenyyden hakemisesta lähiviikkojen aikana. Suomen kansainväliseen asemaan vuosikymmeniksi vaikuttava päätös on tapahtumassa hengästyttävällä aikataululla ilman, että kansalaisten todellista tukea sille oltaisiin mitattu kansanäänestyksessä tai eduskuntavaaleissa.

Mielestämme Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama pelko ja oikeutettu tuohtumus eivät ole riittäviä syitä hakeutua jäseneksi sen kanssa kilpailevaan sotilasliittoon, jonka strategia perustuu viime kädessä ydinasepelotteeseen. Nato-jäsenyydelle on olemassa vaihtoehto: Suomen tulisi pyrkiä siviilivastarinnan, konfliktien ratkaisun ja rauhan rakentamisen suurvallaksi.

Tästä syystä haluamme kutsua Suomen Nato-jäsenyyteen ja hakuprosessiin kriittisesti suhtautuvat ihmiset mielenosoitukseen Helsingissä 15.5.2022. Mielenosoitus järjestäytyy Senaatintorilla kello 13 alkaen ja marssii sieltä eduskuntatalon eteen klo 13:30 alkaen. Marssin tarkka reitti sekä mielenosoituksen esiintyjät ja puhujat ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. Myös järjestäjätahojen listaa päivitetään.

Mielenosoituksen henki on rauhanomainen, demokraattinen ja imperialismin vastainen, ja tästä syystä rasistiset, diktatuureja ihailevat tai Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa puolustelevat tahot eivät ole tervetulleita mielenosoitukseen.

Järjestämässä:
Aseistakieltäytyjäliitto
Naiset Rauhan Puolesta
PAND - Taiteilijat Rauhan puolesta
Vasemmistonuoret