Tapahtumat

Changemakerin kampanjakoulutus

Järjestäjä
Paikkakunta
Verkkotapahtuma
Alkamisaika
Päättymisaika

Changemakerin ensi vuoden kampanjateemana on vapaa internet. Mistä siis on kyse?

Kohdennettu internethäirintä on kiihtyvä ongelma ja joidenkin mukaan jopa uhka demokratialle. Poliittisesti aktiivisiin nuoriin kohdistuva häirintä heikentää nuorten mahdollisuuksia ilmaista oman mielipiteensä vapaasti netissä.

Changemakerin kampanjakoulutuksessa kuulemme sekä tutkijoiden, että poliittisesti aktiivisten nuorten itsensä näkemyksiä nuorten mahdollisuuksista vaikuttaa internetin välityksellä sekä nuorten internetoikeuksiin kohdistuvista uhista.

Akateemista näkökulmaa koulutukseen tarjoaa Jyväskylän #Agentit-tutkijaryhmän Tohtorikoulutettava Hanna Reinikainen alustuksella ”Nuoret ja vaikuttaminen sosiaalisessa mediassa”. Hanna Reinikainen työskentelee Jyväskylän yliopistolla Suomen Akatemian rahoittamassa tutkimushankkeessa, jossa tarkastellaan nuorten toimijuutta sosiaalisessa mediassa.

Omakohtaisia kokemuksia internetissä nuorena aktivistina toimimisesta kertoo nuorten ilmastodelegaatti Ellen Ojala. Ojala koki yhteiskunnallisen herätyksensä jo nuorena, ja hänelle ovat ilmastokriisin torjunnan lisäksi tärkeitä mm. vähemmistöjen, kuten sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen sekä etnisten ja kielivähemmistöjen oikeudet, mitä hän pitää esillä aktivismissaan somessa. Hän osallistui ensimmäiseen ilmastomielenosoitukseensa keväällä 2019, ja oli saman vuoden syksyllä jo itse Tampereen kansainvälisen ilmastolakon pääjärjestäjä.

Koulutus järjestetään etänä Microsoft Teams -alustalla, ja voit ilmoittautua siihen tämän linkin kautta: https://response.questback.com/kirkonulkomaanavunsti/kampanjakoulutus21

Tapahtumiin ja ryhmiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.