Tapahtumat

Baltic Glory 18 -rauhanharjoitus

Paikkakunta
Loviisa
Alkamisaika
Päättymisaika

Elokuun 9.–12. kymmeniä antimilitaristeja Suomesta, Ruotsista ja Venäjältä kokoontuu Loviisan Kuggomiin hiomaan sodanvastaisen toiminnan taitoja ja verkostoitumaan. Tapahtuman tärkein sisältö on harjoitus, jonka tarkoitus on auttaa rauhanaktivisteja toimimaan kiristyneessä turvallisuusilmapiirissä ja etsimään omissa maissaan toimintatapoja ja vaihtoehtoja, jotka johtavat jännityksen lieventymiseen sen kiristymisen sijaan.

Mikä?

Tostaina ja perjantaina järjestettävässä harjoituksessa osallistujat reagoivat kuvitteellisiin skenaarioihin, joissa maiden väliset jännitteet ja sodan uhka Itämerellä kasvavat, tarkoituksenaan ratkaista tilanteet rauhanomaisesti. Harjoitus kasvattaa osallistujien konfliktinratkaisutaitoja ja auttaa heitä näkemään rauhanliikkeen vahvuuksia ja heikkouksia. Lauantaina jakaannutaan työpajoihin ja pienryhmiin suunnittelemaan tulevaisuuden konkreettisia yhteistyöprojekteja.
Harjoitukseen osallistuu ihmisiä yhteiskuntien eri sektoreilta joita yhdistää toimiminen rauhantyön parissa. He ovat esimerkiksi taiteilijoita, tieteilijöitä, aktivisteja, toimittajia, poliitikkoja ja opiskelijoita.

Järjestäjäporukka koostuu noin kymmenestä hengestä. Ruotsalaisilla järjestäjillä on taustaa esimerkiksi antimilitaristisessa Ofog-verkostossa, venäläisillä esimerkiksi ihmisoikeusjärjestö Memorialissa ja Suomessa Aseistakieltäytyjäliitossa ja Suomen Kristillisessä Rauhanliikkeessä.

Tapahtuma on saanut rahoitusta Suomalais-ruotsalaiselta kulttuurirahastolta sekä Aseistakieltäytyjäliitolta. Ne ovat tapahtuman ainoat rahoittajat. Summa riittää tilavuokraan, majoituskuluihin sekä ruokailujen järjestämiseen. Osallistujat joutuvat maksamaan matkakulunsa itse. Vapaavalintainen yöpymismahdollisuus lattiamajoituksen sijaan hotellihuoneessa maksaa 25 euroa yöltä jaetussa huoneessa.

Tapahtumaan osallistuvien on hyväksyttävä seuraavat periaatteet:

1. Vastustamme militarisointia yhteiskuntiemme sisällä sekä maidemme välisissä suhteissa.
2. Vastarintamme kohdistuu ensisijaisesti oman maamme armeijaa ja sen liittolaisia kohtaan.
3. Käytämämme keinovalikoima on laaja, mutta väkivalta ei kuulu siihen.

Tule mukaan

Tapahtumaan on avoin haku kaikille siitä kiinnostuneille ja sen toimintaperiaatteisiin sitoutuville. Osallistuaksesi lähetä kirjallinen motivaatiokirje, jossa kerrot itsestäsi ja halustasi osallistua rauhanharjoitukseen osoitteeseen balticglory18(at)gmail.com. Lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kesäkuun aikana. Lisätietoja voit kysyä Aseistakieltäytyjäliitosta numerosta 040 836 2786 tai sähköpostitse toimisto(at)akl-web.fi.

Lisätietoja löytyy myös tapahtuman nettisivuilta www.balticglory.org.

Lisäksi tapahtuman järjestämisessä kaivataan monenlaista vapaaehtoisapua kokkailusta logistiikkaan. Mikäli voisit antaa työpanoksesi tapahtuman järjestelyissä ole yhteydessä Aseistakieltäytyjäliittoon.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.