75 vuotta vaikeuksia ja voittoja: YK75-seminaari | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

75 vuotta vaikeuksia ja voittoja: YK75-seminaari

Järjestäjä

Suomen YK-liitto

Paikkakunta

Helsinki

Alkamisaika

Päättymisaika

Suomen YK-liitto järjestää yhdessä Helsingin YK-nuorten ja Kansallisarkiston kanssa YK75-aiheisen seminaarin Kansallisarkistossa tiistaina 20.10 klo 13–16.

Tervetuloa,

Kutsumme sinut juhlistamaan 75-vuotiasta YK:ta Kansallisarkistolle tiistaina 20.10.2020 klo 13–16! Helsingin YK-nuorten, Suomen YK-liiton ja Kansallisarkiston yhteinen YK75-seminaari on katsaus niin Yhdistyneiden kansakuntien menneisyyteen kuin tulevaisuuteenkin. Kansallisarkiston pääjohtajan Jussi Nuortevan ja Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen tutkimusjohtajan Juhana Aunesluoman puheenvuoroissa kurkistetaan YK:n historiaan ja tutustutaan suomalaisiin YK-vaikuttajiin. Suomen entinen presidentti ja YK:n ystävät -verkoston aktiivinen jäsen Tarja Halonen sukeltaa omassa puheenvuorossaan YK:n nykytilaan.

Tilaisuuden aikana päästään nauttimaan Linda ja Leo -nimisen musiikkiduon esityksestä sekä Kansallisarkiston tiloissa järjestettävistä ilmaisista kahvitarjoiluista. Kahvitarjoilun aikana on mahdollista tutustua Suomen YK-liiton organisoimaan taidenäyttelyyn historiallisesti merkittävistä suomalaisista naisvaikuttajista YK:ssa. Näyttelyyn on mahdollista tutustua myös esimerkiksi ennen tilaisuuden alkua ja se on esillä Kansallisarkiston aulassa 19.10.2020–30.10.2020 arkiston aukioloaikojen puitteissa.

Paneelikeskustelu: Onko YK tienhaarassa?

Tilaisuus huipentuu The Ulkopolitist -podcastista tutun Tuomas Lähteenmäen moderoimaan paneelikeskusteluun: Onko YK tienhaarassa?. Paneelin aikana pohditaan, miten monenkeskinen yhteistyö ja kansainväliset ihmisoikeudet turvataan ilmastokriisin ja koronapandemian runtelemassa maailmassa samaan aikaan kun nationalismi, protektionismi ja voimapolitiikka nostavat päätään? Entä asettaako nopea teknologinen muutos meidät uuden eriarvoisuutta koskevan problematiikan äärelle vai onko teknologialla ja digitalisaatiolla potentiaalia ratkoa uuden digimodernin maailman ongelmia? Entä millainen osuus on nuorilla globaalin rauhan, ihmisoikeuksien ja multidiplomatian rakentamisessa? Tarvitsemmeko ylipäänsä enää YK:ta – ja jos tarvitsemme, millainen paikka sille on varattu kansainvälisessä järjestelmässä?

Moderaattori:
Tuomas Lähteenmäki, The Ulkopolitist -podcast ja Ellun kanat

Panelistit:
Presidentti Tarja Halonen
Rilli Lappalainen, Fingo ry:n johtaja
Heidi Saarinen, WFUNA Young Leader 2019
Yuri Birjulin, Suomen YK-nuorisodelegaatti 2020

Puheenvuoro:
Zahra Karimy, aktivisti ja toimittaja

Ilmoittaudu sähköpostitse 16.10. klo 16 mennessä

Toimi nopeasti! Koronaviruspandemian johdosta tilaisuus on jouduttu rajaamaan 50 henkilöön voidaksemme noudattaa riittäviä turvavälejä. Ilmoittautumiset tapahtumaan tehdään Kansallisarkiston kautta lähettämällä sähköposti Kansallisarkiston Merja Hykköselle [merja.hykkonen@arkisto.fi]. Haluamme, että kaikki halukkaat pääsevät seuraamaan tilaisuutta, jonka takia tilaisuus striimataan myös verkkoon. Julkaisemme linkin striimiin myöhemmin tapahtuman Facebook-sivulla.

Tapahtumassa noudatetaan Helsingin YK-nuorten turvallisemmat tilan periaatteita, joihin pyydämme teitä tutustumaan ennen tilaisuuteen osallistumista: https://helsinginyknuoret.fi/turvallinen-tila/…. Mikäli koet tai huomaat häiritsevää käytöstä tilaisuudessa, ole yhteydessä Helsingin YK-nuorten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusvastaavaan Emilia Noschikseen [emilia.noschis1@gmail.com].

Kansallisarkisto on valitettavasti esteellinen tila, tosin erityisjärjestelyt ovat mahdollisia pyynnöstä. Lisätietoja saat tapahtuman koordinaattoreilta.

Tapahtuman koordinaattorit

Katri Leppälaakso, Helsingin YK-nuorten sidosryhmävastaava
[katri.leppalaakso@helsinki.fi]

Helmi Soininvaara, Helsingin YK-nuorten varapuheenjohtaja
[helmi.soininvaara@helsinki.fi]

Mitä? YK:n 75-vuotispäivän juhlaseminaari
Missä? Kansallisarkistossa Rauhankatu 17, Helsinki
Miksi? Juhlistaaksemme 75-vuotiasta YK:ta ja varmistaaksemme, että se pystyy vastaamaan tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.

#YK75 #TehdäänTulevaisuusYhdessä