Ympäristö-lehti

Lehti käsittelee ympäristöasioita laaja-alaisesti. Aihepiirit kattavat ympäristöhallinnon koko toiminta-alueen asumisen ja rakentamisen kysymyksistä ympäristön- ja luonnonsuojeluun, kulttuuriympäristön kysymyksistä maisemansuojeluun, kaavoituksesta ympäristöjohtamisen uusiin tuuliin. Ympäristö-lehti ei ole maailma.netiä julkaisevan Suomen OneWorld -portaaliyhdistyksen jäsen.

Tieteiden välinen tutkimus etsii ratkaisuja luonnonsuojeluun

Ilmastonmuutoksen vauhti voi olla kasvilajien evolutiiviselle sopeutumiselle liian nopea, joten on kehitetty idea avustaa lajien siirtymistä suotuisiksi tuleville elinalueille, sanoo Susanna Lehvävirta.

Näkökulma: Ruuhka on historian painolastia

Jos Helsingin 1950-luvun päättäjillä olisi ollut käsitys tulevaisuuden auto- ja liikennemääristä, he olisivat valinneet toisin, kirjoittaa Markku Kuisma.

Valoa tunnelin päässä

Nigerian poliitikot ovat vihdoin puuttumassa öljyn aiheuttamaan ympäristökatastrofiin.

Jukka Pakkala: Ilmastonmuutos on suuri haaste kehitysyhteistyölle

Ilmastonmuutoksesta johtuvien sään ääri-ilmiöiden vaikutus näkyy erityisesti Nicaraguan pohjoisosien kuivilla alueilla, kertoo Solidaarisuuden maakoordinaattori Kari Rissalle.

Kolumni: Omassa vara parempi

Talouspolitiikassa vannotaan globalisaation nimeen, mutta professori Antero Honkasalo hakee uusia ajatuksia aivan toisesta suunnasta.
Tilaa aihepiirin Ympäristö-lehti RSS-syöte