Luonto-Liitto ry

Luonto-Liitto on vuonna 1943 perustettu lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Järjestön tavoitteen on yhteiskunta, jossa arvostetaan luonnon moninaisuutta ja sen itseisarvoa.

Lastentoiminnassa keskeisiä toimintamuotoja ovat luontokerhot, luontoleirit, ympäristöetsivätoiminta, Kevättuuli sekä ympäristökasvatukselliset tapahtumat.

Nuorille on puolestaan ympäristöryhmiä, Kevätseurantaa, omia leirejä, erilaisia koulutuksia, tapahtumia ja tempauksia sekä luonnonsuojelutyötä ja ympäristöpoliittista vaikuttamista.

Suomalaisjärjestöiltä yhteisjulistus päästövähennysten puolesta

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle luovutetussa ilmastojulistuksessa ovat mukana muun muassa ympäristö- ja kehitysjärjestöt sekä arkkipiispa Kari Mäkinen.

Joulu ilman kulutushysteriaa

Eettisen kaupan puolesta ry ja Luonto-Liitto kannustavat yhdessä jatkamaan kulutushysteriasta pidättäytymistä ja itsehillinnän harjoittamista aina jouluun asti ja siitä eteenpäin.

Polttava Kysymys odottaa kansanedustajilta kunnianhimoista ilmastolakia

Vahvan ilmastolain puolesta kampanjoiva Polttava Kysymys -koalitio muistutti työhön palaavia kansanedustajia syksyn tärkeimmästä ilmastopäätöksestä.

SodaStreamia kritisoiva video sai vastamainospalkinnon

Israelin laittomassa siirtokunnassa toimivaa SodaStreamia kritisoiva video sai suomalaisjärjestöjen Mainoskupla-palkinnon.

EU:n uusille ilmastotavoitteille tylyä kritiikkiä järjestöiltä

Luontoliiton mukaan esitykset ovat ristiriidassa sekä YK:n että EU:n päästövähennystavoitteiden kanssa.

Suomalaisjärjestöt moittivat rikkaiden maiden ilmastopolitiikkaa

YK:n ilmastokokous käynnistyy tänään Varsovassa. Suomalaisjärjestöt vaativat ilmastorahoituksen kaksinkertaistamista.

Vastuutonta vastuullisuutta

Kansainvälinen huonekalujätti Ikea esiintyy mielellään vastuullisena, mutta yhtiön tekemiset Venäjän Karjalassa näyttävät asian toisen puolen, kirjoittaa Tomi Koivukoski.

Ympäristöjärjestöt: Talvivaara suljettava

Kaivoksen sulkeminen on järjestöjen mukaan pienempi riski kuin jatkuvia ympäristöongelmia aiheuttavan toiminnan jatkaminen.
Tilaa aihepiirin Luonto-Liitto ry RSS-syöte