Paraguay

Metsää ja maatalousmaata ilmakuvassa

Etelä-Amerikan ongelmia ei ratkaista länsimaiden ratkaisuilla vaan paikallista kansalaisyhteiskuntaa vahvistamalla ja kuuntelemalla

Metsäkato ja eriarvoisuus ovat monia Etelä-Amerikan maita yhdistäviä vakavia ongelmia. Heikosti toimivan valtionhallinnon takia monissa maissa sosiaalinen ja ekologinen kestävyys ovat pitkälti kansalaisyhteiskunnan harteilla. Siksi niiden tukeminen olisi tärkein toimi myös metsäkadon vähentämiseksi.

Paraguay kilpailee halpatyöllä

Paraguay tarjoaa ulkomaisille tehtaille edullisen toimintaympäristön, jossa työntekijöiden ammatillinen järjestäytyminen on kielletty.

Paraguay teollistuu soijan voimalla

Pikkuinen Paraguay on kirinyt maailman neljänneksi suurimmaksi soijanviejäksi, ja suurin tuotantolaitos on myös ympäristöystävällinen.

Poliisi paneutuu perheväkivaltaan

Konstaapelit Juan Cantero ja Karin Colmán ovat työvuoronsa päättyessä joskus lopen uupuneita ja mieli maassa. Silti he kokevat tärkeäksi työnsä uudessa perheväkivallan vastaisessa yksikössä Paraguayn pääkaupungissa Asunciónissa.

Aivovuoto koettelee Paraguayta

Sadat sairaanhoitajat ovat lähteneet Paraguaysta Italiaan töihin viime vuosien aikana. Yliopistotutkinnon suorittanut sairaanhoitaja ansaitsee Italiassa yli neljä kertaa enemmän kuin kotimaassaan. Paraguayn terveydenhuollolle aivovuoto on kova isku.

Naispresidenttiehdokasta syytetään istuvan presidentin juoneksi Paraguayssa

Paraguayn presidentinvaaleissa 20. huhtikuuta on ensi kertaa mukana naisehdokas. Blanca Ovelar edustaa maata 61 vuotta johtanutta oikeistolaista Colorado-puoluetta, mutta saattaa hävitä opposition ehdokkaana olevalle entiselle piispalle.

"Köyhien piispa" pyrkii Paraguayn johtoon

Paraguayn huhtikuisten presidentinvaalien ennakkosuosikki on entinen katolisen kirkon piispa Fernando Lugo. Hän haluaa palauttaa rikollisuuden tahraaman maansa laillisten valtioiden joukkoon.
Tilaa aihepiirin Paraguay RSS-syöte