Slovakia

Mielenosoittajia Slovakiassa, kyltissä murhatut  Ján Kuciak ja Martina Kušnírová

Murha säikäytti Slovakian median – ”kun poliitikko haukkuu ja uhkailee toimittajia julkisesti, muut voivat jatkaa siitä omin päin”

Mafian ja hallituspuolueen kytköksiä tutkivat slovakialainen toimittaja Ján Kuciak ja hänen kihlattunsa Martina Kušnírová murhattiin helmikuussa. Asiantuntijoiden mukaan maan johtajien pitkään jatkuneet sanalliset hyökkäykset toimittajia vastaan loivat otollisen ilmapiirin veriteolle.
Järvi- ja vuoristomaisema Slovakiassa Ylä-Tatrassa

Slovakia varautuu vesipulaan

Slovakia on ensimmäisenä valtiona laatinut toimintaohjelman ilmastonmuutoksen aiheuttamia äärisäitä ja kuivuutta vastaan.

Boikotti puri Slovakian homoliittoäänestyksessä

Vain 21 prosenttia slovakialaisista osallistui kansanäänestykseen, joka otti kantaa muun muassa samaa sukupuolta olevien avioliittoa vastaan.

Slovakiassa aidataan romanien alueita

Valtaväestö vetoaa rikollisuuden torjuntaan, EU vaatii muureja kumoon, kirjoittaa Pavol Stracansky.

Slovakia tuomitsi romanilasten syrjinnän

"Sosiaalisesti vähäosaisessa ympäristössä" elävien lasten eristäminen omaan luokkiinsa on laitonta, linjasi tuomioistuin.

Lääkärit lähtivät muuttamaan lahjuskultuuria Slovakiassa

Lahjusten antaminen lääkäreille ja hoitohenkilökunnalle on Slovakiassa jäänne sosialismin ajalta. Nyt lääkärit ovat nousseet sitä vastaan.
Logo Pakolaisneuvonta 2019

Slovakian romaneille taattava oikeudenmukainen turvapaikkamenettely

Pakolaisneuvonta vaatii Ulkomaalaisvirastolle ja sisäasiainministeriölle lähettämässään kirjeessä yksilöllisen tutkinnan varmistamista Slovakian romaneille. Kirjeessä kritisoidaan turvapaikkahakemusten pikaista käsittelyä. Järjestö muistuttaa, että Slovakian romaneihin kohdistuneet ihmisoikeusloukkaukset, kuten naisten sterilisaatiot ilman heidän suostumustaan, ovat yleisesti tiedossa.
Tilaa aihepiirin Slovakia RSS-syöte